Kadıköy'de Mc Donalds Kozyatağı Şubesi girişine bırakılan bombaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 10. Ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Tekin Tangün ve Aysun Akdağ getirildi.


Davada duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasını sundu. Soruşturmanın ve davanın seyrinin anlatıldığı mütalaada 4 Nisan 2008’de Kadıköy'de Mc Donalds Kozyatağı Şubesi önüne cep telefonlu düzenek bırakıldığı belirtildi. Sanıkların bombayı koyduğuna dair yeterli, kesin ve inandırıcı deliller bulunduğunun belirtildiği mütalaada, “Hem bombaya bağlı hem de bombayı patlatacak sim kartların takılı olduğu makinaların sanıklar tarafından satın alındığı tanık ifadeleri, tanık teşhisleri ve tanıklar tarafından belirtilen eşgallerden tespit edilmiştir. Eylemde kullanılan bomba malzemeleri ile iki gün sonrasında sanıklardan Aysun Akdağ’da yakalanan bomba malzemelerinin niteliklerinin, karışımlarının ve türlerinin aynı olması, her iki bombanın aynı elden çıkmış olduğunu göstermektedir" denildi.


Sanıkların, DHKP- C terör örgütü tarafından sözde devrim şehitleri olarak ilan edilen günlerde bombalı ses getirici eylem yapmak istediklerinin vurgulandığı mütalaada, şu ifadelere yer verildi:


 “Bu amaçla sanıkların Kadıköy’deki bombalı eylemi gerçekleştirdiği, bombanın patlaması amacıyla bombaya bağlı cep telefonunun arandığı ancak patlamanın gerçekleşmediği, sanıkların bunun üzerine 2 gün sonra benzer bir eylem gerçekleştirmek için harekete geçtikleri tespit edilmiştir."


Mütalaada, sanıkların çok sayıda kişinin yaşadığı ve hareket halinde olduğu yerde eylemlerini gerçekleştirmek istediklerini, bu eylemlerin başarıya ulaşması halinde çok sayıda masum insanının ölmesine ve yaralanmasına sebep olunacağı belirtildi.


Savcılık, Tekin Tangün ile Aysun Akdağ’ın ‘anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve patlayıcı madde imali’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Duruşma ertelendi.


SG (MK)