Kaza, saat 08.00 sıralarında Edirne- Havsa yolu Sazlıdere mevkiinde meydana geldi. İstanbul’dan Bulgaristan'a giden Bulgar uyruklu Nıkolai Gospodinov Kolev yönetimindeki LV 228 CN çekici ve LV 966 YH dorse plakalı TIR’ın mazotu bitti. TIR’ı güvenlik şeridine çeken şoför, inerek, yakındaki bir akaryakıt istasyonundan bidonla mazot almak üzere yürümeye başladı.

Bu sırada, Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan ve oturduğu Oğulpaşa Köyü'nden 22 EZ 855 plakalı motosikletiyle işe  giden Salih Tan, park halindeki TIR’a arkadan çarptı. Yoldan geçen diğer sürücülerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri, başında kask da bulunan Salih Tan’ın öldüğünü belirledi. Gelen jandarma ekipleri ise TIR sürücüsünü gözaltına aldı.

'PKK TERÖRÜ DEĞİL, TRAFİK TERÖRÜ CANINI ALDI'

Kazayı duyup olay yerine gelen Tan’ın yakınları sinir krizleri geçirdi. Salih Tan’ın Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde askerlik yaptığını belirten yakınları, "Salih doğuda teröristlerle sürekli çatışmaya girdi. Askerliğini tamamlayıp geldi ama trafik terörü canını aldı" dedi.

Jandarmanın incelemesinin ardından, Salih Tan'ın cesedi çalıştığı hastanenin morguna kaldırıldı.

KAPIKULE'DE MAZOT YARI FİYATINA

TIR şoförünün, Türkiye’de mazotun pahalı olması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı gümrüğünde deposunu doldurmayı planladığı belirtildi. Edirne'de mazotun litresi 4 lira 37 kuruştan satılırken, ihracat malı ürün taşıyan araçlara Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki  akaryakıt istasyonunda ÖTV ve KDV'siz olarak litresi 2 lira 12 kuruştan satılıyor.



FK(LK/COŞ)