Ankara'dan Mersin'e getirilen Duyal Ceylan'ın cenazesi Mersin Devlet Hastanesi'nden alınarak son kez Mezitli İlçesi Davultepe Mahallesi'ndeki babasının evine götürüldü. Cenazenin evin önüne gelmesiyle birlikte yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının helallik alması ardından cenaze tören için Muğdat Cami'ine getirildi. Buradaki törene Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Vali Vekili Şükrü Kurnaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, KKTC Mersin Konsolosu Zahide Erden, yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

"PROVOKATÖR OLUYORUZ"

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, şehit yakınlarına baş sağlığı dilediği sırada bir kadın, "Bu kaçıncı son. Yeter artık, yazık değil mi biz annelere. Biz bunları söyleyince provokatör, bozucu oluyoruz değil mi? sesimizi yükselttiğimiz zaman. Yazık biz annelere. Dokunmayın çocuklarımıza" dedi.

Bunun üzerine Tuğamiral İmren, "Onları her tarafta arayıp buluyorlar. İnşallah bu son olur diyoruz" diye karşılık verince, "Bu kaçıncı son? 17 tane veriyoruz son, 50 tane veriyoruz son. Bu kaçıncı son?' dedi. Tuğamiral İmren de, bunun üzerine, "Bu bayrak için, bu vatan için hepimizin canı feda olsun. Bu böyle biline" diye cevap verdi. Bu kez de kadınlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan attı.

Cenaze katılan şehit Duyal Ceylan'ın yakını olan Gazi Ertan Acır ise, yaşananlara tepki göstererek yıllardır süren soruna biran önce çözüm bulunmasını isteyerek, "Oslo'ya gidip görüşenler, Uludere'deki kaçakçıları şehit ilan edenler, Kandil ile pazarlık yapanlar, bu şehidin kanları onların ellerindedir" diye konuştu.

Törende anne Zeliha Ceylan, sık, sık oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğulurken, terör örgütüne lanetler yağdırdı. Bekar olan ve askerliğinin bitmesine 70 gün kaldığı öğrenilen Duyal Ceylan için cenaze namazı kılındı. Şehit cenazesi, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Apo'nun p..leri yıldıramaz bizleri' sloganları altında götürüldüğü Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehit Duyal Ceylan'ın babası Mümin Ceylan'ı bir yıl önce kalp krizi sonucu kaybettiği ifade edildi.



DHA(AŞ/BK/İD)