Göksu Deltası'nda gerçekleştirilen etkinlikte yarışmacılar, yengeçlerin bulunduğu 600 metrelik uzaklığı yalın ayak koşarak geçti. Yarışmacılar, Kuğu Gölü'nde suya bırakılan yüzlerce canlı yengecin arasında zorlu bir koşu yaptı. Beldede restoran işletmeciliği yapan ve aynı zamanda da yörede mavi yengecin ilk defa tanıtmasıyla tanınan Ali Mavili'nin sponsorluğunda yapılan yarışların sonunda, Mustafa Arslan birinci, Umut Arslan ikinci, Mustafa Gemalmaz üçüncü oldu.

Taşucu Belediye Başkanı Ak Partili Yaşar Açıkbaş, mavi yengeci tanıtmak için bu yarışmayı geleneksel hale getirdiklerini belirterek, her yıl düzenleyecekleri etkinliklerde mavi yengeç yemek isteyenleri Taşucu'na davet etti. Açıkbaş, "Yarışmacılar bu zorlu maratonda yalın ayak, yengeçlerin arasında, balçık içinde ortalama dize kadar gelen bir suyun içerisinde koşarak 600 metrelik bir parkuru tamamladılar. Mavi yengecin ana vatanı Göksu Deltası'dır. Bu nedenle mavi yengeci sadece Silifke ve Taşucu başta olmak üzere bu yörede bulabilirsiniz. Bunu kasalarla alıp başka yerlere nakletmekle hiçbir tat alamazsınız. Tadı almak istiyorsanız burada yemeniz gerek" dedi.

Yarışmaya sponsor olan Ali Mavili ise Göksu Deltası'nda yakaladıkları mavi yengeçleri müşterilerine meze olarak sunduğunu, doğal dengenin bozulmaması halinde de mavi yengeç neslinin hiçbir zaman tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmayacağını belirtti.



MO(AŞ/OA/CK)