"MİSYONUNDAN HİÇBİR ŞEY KAYBETMİYOR"


Saldırı protesto etmek için bugün saat 19.00'da Taksim Meydanı'nda toplanacaklarını söyleyen İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, "Bu gemi iki sene önce yola çıktığında da şimdi de hedefine gitmeye devam ediyor. Misyonundan hiçbir şey kaybetmiyor. Destekçilerinden hiçbir şey kaybetmiyor. 9 arkadaşımızın acısı halen yüreklerimizde. İki sene önce geminin içerisinde ellerimiz kelepçelenmiş durumdaydık. Bugün bütün dünyanın bu olanlara karşı durduğu noktadayız. İkinci yıl etkinliklerinin son halkasını gerçekleştireceğiz. Taksim'de 19.00'da bir araya geleceğiz ve tünele kadar yüreyeceğiz. Mavi Marmara'nın yoluna devam ettiğini göstereceğiz" diye konuştu.


"OĞLUMUN KANI YERDE KALMAYACAK"


Saldırı sonucu ölen Fahri Yaldız'ın annesi Zeliha Yaldız, "Oğlumun ve hiçbir şehidin kanı yerde kalmayacak. Bu sizin yanınıza kar kalmayacak. Sonuna kadar bir varız. Ya özür dileyeceksiniz ya da biz direnmeye devam edeceğiz" diye konuştu.


"ACIMIZDAN HİÇBİR ŞEY EKSİLMEDİ"


Sorumluların bir gün cezasını çekeceğini belirten gemide hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'üz eşi Nimet Akyüz, "Katliamın üzerinden iki yıl geçti. Şehit aileleri olarak burada bulunmak bizim için üzücü ve sarsıcıydı. Bizim acımızdan hiçbir şey eksilmemiş. Katliama inanan herkesi bügün yapılacak yürüyüşe zulmü kınamak için davet ediyorum. Her ne olursa olsun sorumluların birgün cezalarını bulması için sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.


"KOCAM KOLLARIMDA ŞEHİT DÜŞTÜ"


Eşi Çetin Topçuoğlu'nun kollarında hayatını kaybettiğini söyleyen Çiğdem Topçuoğlu ise, "Her şey güncelliğini koruyor. Akıtılan o 9 şehidin kanı onunla ilgili yapılan çalışmalar savcılık nezninde güzel bir yere ulaştı. 9 Türk evladının kanının yerde kalmaması için bu akşam tüm Türkiye halkını Taksim'e davet ediyorum. Oradan hep birlikte 'Kahrolsun İsrail' diyeceğiz" diye konuştu.