Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada olay tarihinde İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi yargılanıyor.


Geniş katılım ile gerçekleştirilen duruşmada mahkeme başkanı, sanıkların gelmediğini belirtti. Sanıkların gelmediği duruşmada, sanıkları İstanbul barosu tarafından atanan avukat temsil etti.


MÜŞTEKİLERİN KİMLİK TESPİTİ YAPILIYOR


Daha sonra yabancı müştekiler için salonda hazır bulundurulan tercümanların yemini ettirildi. 490 müştekisi bulunan davada, bugün adliyeye gelen müştekilerin kimlik tespiti yapılmaya başlandı. Kimlik tespiti devam ediyor.


GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ


Bu arada duruşma nedeniyle adliyenin içerisinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri alındı. Salona, sadece ana bloktan giriş sağlanabiliyor. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.


‘İSRAİL YARGILANIYOR’ BALONU


Öte yandan adliye dışında büyük bir balon yükseltildi. Mavi Marmara gemisinin resminin bulunduğu balonda ‘İsrail Yargılanıyor’ yazılı. Destek için gelen grup ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine sloganlar atıyor. Adliyenin karşısında meydanın duvarına saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları da asıldı.


CEZA İSTEMLERİ


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay tarihinde İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna azmettirmek"ten 9 kez ağırlaştırılmış müebbet ile "mala zarar vermeye azmettirmek", "yağma suçuna azmettirmek", "eziyet suçuna azmettirmek", "haberleşmenin engellenmesine azmettirmek", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçuna azmettirmek", "yaralama suçuna azmettirmek" ve "silahla yaralama suçuna azmettirmek" suçlarından toplam 18 bin 32'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.


 



 


(BB) (FOTOĞRAFLAR)