Avukat Sarıkaya konuyla ilgili bilgi vererek şunları söyledi: “Nasıl bir Türk vatandaşı yada yabancı bir vatandaşın Almanya'ya vizeyle geldikten sonra vize süresi dolduğu zaman ülkeden çıkması gerekiyorsa Türkiye'ye giriş yapan yabancı bir vatandaşın Türkiye'den çıkış yapması gerekiyor.

Eğer bu kişi çıkış yapmayacaksa yetkili valiliğe Türkiye'de ikametgah için başvuruda bulunması gerekiyor. Bu Türk vatandaşlığından atılan Ya da mavi kart almadan Türk vatandaşlığından çıkanlar için de geçerlidir. Birçok vatandaşımız Maalesef Türk vatandaşlığından çıktıktan sonra Türkiye'de eskiden olduğu gibi istediği kadar kalabileceğini düşünüyor.

Ancak kendisi 5683 yasa gereğince üç aydan fazla kalan kişi kaçak statüsüne düşüyor, bu kişiye para cezası, Türkiye'den çıkış emri ve bir süre ülkeye giriş yasağı konuluyor.”

Avukat Oğuz Sarıkaya Türk vatandaşlığından izinli olarak çıkanlara mavi kart almalarını, vatandaşlıktan atılıp bu kartı olmayanlara ise Türkiye'de üç aydan fazla kalmak istemeleri durumunda Türkiye'de oturma ve çalışma izni alması gerektiğini sözlerine ekledi.