Merkez Yakutiye İlçesi'nde bulunan Kültür Kurumu İlköğretim okulunda 3'üncü sınıfların eğitim-öğretim gördüğü 30 kişilik sınıf sömestr tatilinde velilerin 25 bin liralık yardımıyla yenide düzenlendi. Örnek sınıfa her öğrenci ve sınıf öğretmeninin özel dolabı, yeni sıra ve masaların yanı sıra akıllı tahta, LCD televizyon, bilgisayar, yazıcı, müzik seti ve projeksiyon cihazı bulunuyor. Okulda bir ilk olan örnek sınıf, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, öğretmen ve velilerin katılımıyla kurdela kesilerek açıldı. Ahmet Kurt, bütün okullarda velilerin eğitim-öğretime elinden geldiği kadarıyla destek sağlamaları gerektiğini belirterek, "Velilerimizin eğitim içinde olması bizleri mutlu ediyor. Çocuklarının daha iyi ortamalarda, bilmsel sınıflarda okumasının yararı var. Amacımız Atatürk İlke ve İnkılaplarına uygun çocuklar yetiştirmektir" diye konuştu.

Yeni sınıfına kavuşmanın sevincini satırlara döken öğrencilerden Elif Çağrı Mete "Böyle donanımlı bir sınıfta okuyacağım için çok mutluyum. Sizlere söz veriyorum ki bilim kadını olacağım ve emeklerininizi boşa çıkarmayacağım" dedi.

Açılış töreninde 9 yaşındaki Ahmet Utku Ateş adlı öğrenci Emel Sayın'ın 'mavi boncuk' şarkısını gitar eşliğinde çalarak sınıf arkadaşları ve velilerle birlikte seslendirdi. Ateş "Sınıfımıza nazar değmesin diye 'mavi boncuk' şarkısını söyledik" diye konuştu.