Karya Kültür ve Sanat Topluluğu (KARSANAT) ile Bodrum Belediyesi işbirliğiyle 2 bin 500 yıllık tarihi geçmişe ship Mousoleum’da düzenlenen konsere ilgi büyük oldu. Konseri Bodrum Müze Müdürü Yaşar Yıldız, KARSANAT Başkanı Gülderen Erdoğmuş, Avusturya'nın Bodrum Fahri Konsolosu Nehir Suer’in de aralarında bulunduğu 500 kişi izledi. Capella Leopoldina Topluluğu, yan flütte Sandra Koppensteiner, obuada Elisabeth Baumer, kemanda Ulli Engel, viyolonselde Jörg Zwicker ve klavsende Susenne Pumhösl ile sahneye çıktı.

1992 yılında kurulan topluluk, konserde Johann Gottlieb Janitsch, Georg Philipp Telemann, Georg Friedrich Haendel, Giovanni Benedetto Platti ve Fortuna Riedel'den eserler seslendirdi. 2 bin 500 yıllık tarihi mekanda, sanatseverler eserlerin arasına yerleştirilen sandalyelerde konseri izleyerek, unutulmaz bir gece yaşadı.

KARSANAT Başkanı Gülderen Erderen Erdoğmuş, dünyanın 7 harikasından biri olan Mausoleum'da ilk kez konser düzenlendiğini söyledi. Erdoğmuş, "2008 yılında kurulan KARSANAT, Karsanat Barok Müzik Festivali'ni her yıl farklı bir tarihi mekanda gerçekleştiriyor. Stratonikeia Antik Kenti'nde başladığımız ve geçen yıl Bodrum Kalesi'nde gerçekleştirdiğimiz festivalimizi bu yıl Mausoleum'da yapıyoruz. Akustiği çok güzel bir tarihi mekan. 2 bin 500 yıllık tarihi eserleri Barok Müzik festivali ile buluşturduk. Mausoleum'u yeniden gündeme getirmekten de çok mutluyuz" dedi.

Karsanat Barok Müzik Festivali kapsamında bugün Karya Türk Müziği Topluluğu solist Özge Eyüpoğlu eşliğinde sahne alacak. Festival, yarın ise Karya Barok Topluluğu'nun konseri ile sona erecek. Sanatseverler, konserleri ücretsiz izleyebilecek.