Geçen salı günü saat 01.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Fuar Kültür Park içerisinde maskeli ve elinde bıçak bulunan bir kişinin kadınlara sözlü tacizde bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen polis, verilen eşgal üzerine şüpheliyi aramaya başladı. Bu sırada polisi karşısında gören şüpheli kaçtı.

POLİSİ TORNAVİDA İLE YARALADI

Kısa süren kovalamacanın ardından Yunus ekiplerinde görevli polisler tarafından yakalanan şüpheli, elindeki tornavidayı polis memuru Fırat Üntürk'ün sol koluna saplayıp kaçtı. Şüpheli, diğer polislerce yaklaşık 500 metre ileride yakalandı. Yere yatırılıp etkisiz hale getirilen şüphelinin üzerinde yapılan ilk aramada 3 tornavida ve 3 bıçak ele geçirildi.

ÜZERİNDEN SERVET ÇIKTI

Gözaltına alınan şüphelinin yapılan detaylı üst aramasında ise, ceketinin astarındaki torba içerisinde 7 bin 600 dolar, bin 950 euro, bin 200 Danimarka kronu, 100 sterlin, 300 Türk lirası, 21 cumhuriyet altını ve bir miktar madeni para çıktı. Polise verdiği ilk ifadesinde üzerinde bulunan paraları hurdacılıktan kazandığını belirten şüpheli, önce adını bilmediğini öne sürdü. Daha sonra adının Mehmet Kaya olduğunu söyledi. 

Üzerinden çıkan paraların çalıntı olabileceğini düşünerek araştırma yapan polis,  şüphelinin şizofren hastası Mustafa Karakuş olduğunu ve döviz ve altınların çalıntı olmadığını saptadı. Daha sonra Mustafa Karakuş'un Kadınhanı İlçesi'ndeki ailesine ulaşıldı.

EV ALABİLMEK İÇİN PARA BİRİKTİRİYORMUŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Karakuş'un ailesinin anlattıkları bir dramı ortaya çıkardı. Karakuş'un hastalığından dolayı saldırgan bir yapıya sahip olduğundan babası tarafından 14 yıl önce evden kovulduğu belirtildi. 14 yıl boyunca sokaklarda kalan Karakuş'un hamallık, simitçilik ve hurdacılık yaptığı, kazandığı paraları da biriktirip, çevresindekilerin yardımıyla hayata tutunmaya çalıştığı kaydedildi. Polise verdiği ilk ifadesinde de paraları hurdacılıktan kazandığını söyleyen Karakuş'un, biriktirdiği paralarla ev alıp, sokaklarda kalmaktan kurtulmayı planladığı belirtildi.

Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından, hastalığı nedeniyle cezai ehliyeti olmadığı için serbest bırakılan Mustafa Karakuş, Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

TY(İA/COŞ)