Erzurum kent merkezinin en işlek caddelerinden Cumhuriyet ve Erzincan Kapı'da 2 işyerini soyan 41 yaşındaki V.Ö.'yü, giydiği siyah montu ile verdi. İlk soygununu 16 Şubat'ta bir markette gerçekleştiren V.Ö., 2 Mart günü de bir acente şirketine girdi.  Her iki soygununu da akşam saatlerinde gerçekleştiren V.Ö.'nün güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri, polisin olayı çözmesinde büyük delil oldu. İlk soygunundaki görüntülerde, markete giren V.Ö., içerde kimsenin kalmadığı bir sırada marketin kapısını içeriden kapatıp belinden çıkardığı silahla market çalışanını tehdit edip, kasadaki para ve sigaraları alarak kaçıyor. Meskeli hırsızın soğuk kanlı tavrı bir hayli dikkat çekiyor.

Güvenlik kamerası ve görgü tanıklarının ifadelerinden harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro ekipleri, çalışmasını sürdürürken, V.Ö., 2 Mart'ta bir acenteye girdi. V.Ö.'nün buradaki görüntüleri ilk olayla karşılaştırılınca aynı kişi olduğu ortaya çıktı. İki ayrı soygunu gerçekleştiren V.Ö.'nün hırsızlığı sportif kıyafetleri ile gerçekeştirdiği tespit edildi. Görüntülerde silahı belinden aynı şekilde çıkaran ve montu,  şüphelinin yakalanmasında önemli kanıtlar arasında yer aldı.

Erzurum polisi, yaptığı soruşturmada hırsızın V.Ö. olduğunu tespit etti. V.Ö. polisin kendisini aradığını öğrenince kaçtığı Rize'de, yakalanıp gözaltına alındı.



ZK(KS/SS)