Büyükçekmece’de bulunan bir nakliye firmasında çalışan özel güvenlikçiler, 20 Mayıs 2012'de saat 05.25’te, 156 Jandarma İmdat Hattı'nı arayarak hırsız olduğundan şüphelendikleri bir kişinin şirket içinde dolaştığı ihbarını yaptı. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, önce binanın çevresini sardı. Ekipleri fark eden maskeli hırsız, binanın zemin katındaki camı kırarak kaçmaya çalışırken yakalandı. Zanlının içerisinde ziynet eşyası ve para olduğu belirlenen şirketin para kasasını açarak hırsızlık yapmaya çalıştığı anlaşıldı.


İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan soruşturmada H.T.’nin kardeşi S.T.'nin kimlik bilgilerini taşıdığı belirlendi. Zanlının evinde ve otomobilinde yapılan aramada, hırsızlıkta kullanılan malzemeler ile bir dürbün bulundu. Jandarma ekipleri H.T.’nin hırsızlık yapmayı planladığı binaları birkaç gün önceden dürbünle izlemeye başladığını ortaya çıkardı. Otomobilinin içinden saatlerce dürbünle binayı izleyen H.T.’nin işyerinin kaçta açıldığını kaçta kapandığını içeriden son olarak kimin çıktığı gibi bilgileri tespit ettiği öğrenildi.



Benzer suçlardan 21 ayrı suç kaydı bulunan H.T.’nin ayrıca cezaevinden firar, firar etmeye teşebbüs, hırsızlık, sahtecilik, mala zarar verme gibi 9 ayrı suçtan da aranması olduğu belirlendi. Güvenlik Kameraları tarafından da görüntülenen zanlının yaptığı olaylar sırasında kar maskesi taktığı tespit edildi. Jandarma karakolundaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.