MASAK'ın mahkemeye gönderdiği raporda Kenan Evren'in, Bodrum, Marmaris ve İstanbul'da çok sayıda taşınmazı, üzerine 3 otomobil ve Marmaris Liman Hizmetleri A.Ş. ile Marmaris Sağlık Hizmetleri A.Ş. isimli şirket hisseleri bulunduğu ulusal basında geniş yer aldı. Ancak, Evren'in mal varlığının abartılı olduğu, sahibi olduğu ileri sürülen şirketlerin yönetim kurulu başkaları tarafından açıklandıb

Marmaris Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve en büyük hissedarı Op. Dr. Sahir Ökten, "Özel Ahu Hetman Hastanesi yapılmaya karar verildiği dönemde Kenan Evren'in ismi de kuruluş listesinde olsun diye ortak karar alındı. Kendisine yüzde 1'lik bir hisse verildi. İşin en önemli yanı ise bu hisseyi 10 ay önce ben satın aldım. Şu an Sayın Evren'in hastanemizde hiçbir hissesi bulunmuyor" dedi.

Evren'in Marmaris Liman Hizmetleri A.Ş.'nin sahibi olduğu iddialarına ise yanıt Marmaris Liman Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Tugay'dan geldi. Tugay, Evren'i sembolik olarak şirketlerine aldıklarını belirterek, "Resmi hissesi binde 1. Bu konuyla ilgili resmi açıklamayı daha sonra yapacağız" diye konuştu.

Evren'in Muğla'daki evine 10 yıl öce satıp, havası daha serin diye Datça İlçesi'nden başka bir ev aldığı, ancak bu evi de yıllar önce sattığı öne sürüldü. Evren'in İzmir'e taşındıktan sonra 800 bin lira fiyatla satışa çıkardığı Marmaris Armutalan'daki evi ise halen alıcı bekliyor.

Evren ise mal varlığıyla ilgili iddialar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.



MS(AÖ/ESM)