Yunanistan'ın Girit Adası'ndan gelerek Marmaris Limanı'na bağlanan gemiden 45 yaş üstü zengin Avrupalı 2 bin 225 ve bin mürettebat olmak üzere 3 bin 225 turist geldi. 800 turist, otobüslerle Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerine önceden planlanmış kültür turlarına katılırken, kalanlar şehir merkezine indi. Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde buluna kafeterya ile restoranları dolduran turistler, yaklaşan yeni yıl nedeniyle Kapalı Çarşı içinde hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yaptı.

25 yıldır hediyelik eşya dükkanı işleten Ramazan Esin, "Bu mevsimde büyük yolcu gemilerinin ilçemize gelmesiyle aç kalmaktan kurtuluyoruz. Keşke her hafta böyle büyük yolcu gemileri gelmeye devam etse" diye konuştu.

Marmaris Liman İşletme Genel Müdürü Şükrü Tugay, bu ayın 15'ine kadar üç yolcu gemisinin daha ilçeye 15 bin turist getirecegi belirtti. Tugay, "Yeni yıl öncesi turistlerin ciddi alışveriş yapacaklarına inanıyorum. Bu alışverişlerle esnafın yüzü gülecektir" dedi.

13 güvertesi, fitness, dinlenme alanları, koşu parkuru, sauna, Türk hamamı, yüzme havuzları, jakuziler, restoranlar, pizzacılar, tiyatro, gece kulüpleri, SPA, casino, jogging parkuru, alışveriş mekanları, mini club, disko, internet kafe, kütüphane, mini golf, tırmanma duvarı gibi birçok özelliği barındıran 'MSC Armonia', 58 bin 625 groston ağırlığa, 251 metre uzunluğa ve 85 metre genişliğe sahip. 10 katlı apartman büyüklüğündeki yolcu gemisi özel süitleriyle de hizmet veriyor.



AG(AÖ/CK)