Marmaris'te dün saat 20.30 sıralarında başlayan fırtına, bugün yerini yağmura bıraktı. Marmaris- Datça karayolunda meydana gelen heyelanda düşen kaya parçaları nedeniyle yol bir saat trafiğe kapandı. Polis ekipleri çevre güvenliğini sağlarken, Armutalan Belediyesi itfaiye ekipleri düşen kaya parçalarını kaldırdı. Marmaris, İçmeler ve Beldibi beldelerinde yağışlardan dolayı üçüne motosikletlerin karıştığı, toplam 9 hasarlı trafik kazası meydana geldi. Bazı işyeri ve apartmanlarda dış cephelerde bulunan klima ve elektrik aksamları hasar gördü. Tepe Mahallesi'nde bulunan Azmak Deresi'nde bağlı 3 balıkçı teknesi battı.

Yağış nedeniyle derenin rengi kahverengiye döndü. Polis ve jandarma, sürücüleri dikkatli gitmeleri için uyardı. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı da telsizden yaptığı uyarılarla, liman dışına çıkılmamasını istedi. Belediye temizlik görevlileri de yollara savrulan ağaç dallarını temizleyerek tıkalı logarları açmaya çalıştı. 'Private' adlı günübirlik gezi teknesinin krom dayaklarla beraber kopan tentesi de vinç yardımıyla kaldırıldı.

Marmaris meteoroloji yetkilileri, 12 saat içinde metrekareye 67 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Geçen sene Aralık ayının tamamında metrekareye 212 kilogram yağış düşerken, bu yıl ay başından itibaren metrekareye düşen yağış miktarı 194 kilogramı buldu.



AG(AÖ/SS)