Muğla Emniyet Müdürlüğü Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmalarda, ilçede çeşitli suçlara karıştıkları belirlenen gruplar tespit edilip takibe alındı. Çalışmalar kapsamında düzenlenen ilk operasyonda, uyuşturucu sattığı iddia edilen, F.O., D.A., F.T. ve A.A., evlerine düzenlenen baskınla yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 1 kilo 204 gram esrar ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.O. ile F.T. tutuklanırken, diğer iki şüpheli serbest bırakıldı.

SAHTE VİSKİ ELE GEÇİRİLDİ

Polisin takibindeki bir başka grubun da taşıma firması aracılığıyla ilçeye sahte içki getirdiği belirlendi. Bu firmanın çevresinde önlem alan polis, içinde 400 litrelik sahte viski bulunan bidonları almaya gelecek olan kişileri beklemeye başladı. Aradan geçen zamana rağmen gelen olmayınca, savcıdan alınan izinle, firmadaki 20 kilogramlık 20 bidonda el konuldu.

GÜMRÜK KAÇAĞI VİSKİ

Çalışmalarını sürdüren ve şüphelilerin bir kargo firmasını kullandığını belirleyen polis, ilçeye gümrük kaçağı viskileri getirmek isteyen S.D.'yi gözaltına aldı, koli içindeki 100 şişe viskiye de el koydu. Gözaltına alınan S.D., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

KURYELİ UYUŞTURUCU SEVKİYATI

İlçede en son düzenlenen operasyonda ise B.B. ile M.Ç.'nin uyuşturucu satacağını belirleyen polis harekete geçti. M.Ç.'nin kurye olarak D.Ç.'yi kullandığı saptandı. Şüphelilerin içinde bulunduğu otomobil, polisin operasyonuyla durduruldu ve narkotik köpeklerinin de kullanılmasıyla arama yapıldı. Otomobilin gizli bölmelerine yerleştirilen 7 pakette 5 kilo 164 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.



DEB(AÖ/CK)