Uzunyalı mevkiinde, fok Badem’in mermerden bir heykeli bulunan ve Fürth kentinin logosu olan yonca da yaptırılan meydanda düzenlenen törene, Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar ile Almanya’nın Fürth Kenti Belediye Başkanı Dr. Thomas Yung katıldı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Almanya’nın Fürth kenti ile 16 yıldır kardeşlik bağları bulunduğunu belirtti. İki kent arasında kültürel kaynaşma seviyesinin her geçen yıl daha da arttığını ifade eden Acar, "Bugün burada kardeş şehrimizle olan diyaloglarımızı daha da pekiştirmek için Fürth meydanını açıyoruz. Geçtiğimiz yıl da kendileri düzenledikleri festivalde Marmaris adını bir parka vermişlerdi. Bugüne kadar iki şehir arasında belediyecilik ve altyapı hizmetleri konusunda pek çok paylaşım gerçekleşti. Önümüzdeki senelerde de bu paylaşımı arttırarak Fürth kentinden sağlanan güneş enerjisi ve benzeri temiz enerji projelerinden faydalanacağız" dedi.

Fürth Belediye Başkanı Dr. Thomas Yung ise her yıl yaklaşık 1 milyon turistin uğradığı bir bölgede kentlerinin adını taşıyan bir meydan olmasını çok önemsediklerini belirterek, Marmaris Belediye Başkanı Acar’a bu ince düşüncelerinden dolayı teşekkür etti.