Balıkesir'in ada ilçesi olan Marmara'da geçen pazar gecesi başlayan ve etkili olan sağanak yağış sonrası yaralar sarılıyor. Aşırı yağışlar nedeniyle patlayan su depoları onarılırken, ilçede içme suyu verilmeye başlandı. Sel felaketi nedeniyle zarar gören 60 ev için ilçe belediyesi tarafından yardımlar yapılırken, patlayan kanalizasyonun onarım çalışmaları ise sürüyor. Marmara İlçesi Belediye Başkanı Ali Aksu, "İlçede hayat normala dönmeye başladı. Hasar gören yerlerin onarım çalışmaları sürüyor. Ancak hala bazı ve bahçelere zarar tespit çalışması için giremedik. Sıra gelmedi. Çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Bu arada, sel felaketinden dolayı sular altında kalan hastane ve sağlık ocağının temizlenmesi için beledye hoparlörlerinden anonslar yapılarak ilçe kadınlarından yardım istendi.

Marmara Kaymakamı Can Kazım Kuruca ise sel felaketinde zarar gören Çınarlı, Gündoğdu, Topağaç, Asmalı ve Ayşem köylerine ulaşımı sağlayan yolların açıldığını belirterek 25 iş makinesinin gece- gündüz çalıştığını kaydetti. Marmara'da böyle büyük bir felaketin, en son 100 yıl önce yaşandığına dikkat çeken Kuruca, "Avşa'daki biriken suların boşaltma işlemleri de sona erdi. İlçede artık hayat normale dönüyor. Sel felaketi nedeniyle ara verilen eğitim-öğretim de Salı günü başlayacak" diye konuştu.