Olay, 10 Ocak 2010'da Ali Rıza Bülbül'ün Yuvam Akarca konutlarındaki evinde meydana geldi. Yahya Kaptan Mahallesi'nde Small Market'i işleten Ali Rıza Bülbül, akşam evine gitti. Bülbül, merdivenleri çıkarken kimliği belirsiz saldırganın arkasından kafasına ateş etmesi sonucu yaşamını yitiridi. Tek kurşunla vurulan Bülbül'ün cinayet şüphelileri bulunamadı. Ancak polis olayın peşini bırakmadı. 

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Çalışmalarını sürdüren polisler, Ali Rıza Bülbül cinayeti ile ilgili olarak Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Meslek Yüksek Okulu Seracılık Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Anıl O. (22) ve Aykut A.'yı (22) Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki evlerinde gözaltına aldı. Cinayetle ilgili olarak Muhammet E. de askerlik görevini yapmak için gittiği Mardin'de gözaltına alınarak dün gece İzmit'e getirildi.

CİNAYETTEN SONRA PAVYONDA EĞLENMİŞLER

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüphelilerin cinayeti işlemeden bir gece önce Ali Rıza Bülbül'ün marketi ile evinin çevresinde keşif yaptıkları ve marketin günlük hasılatını almak için cinayeti işlediklerini itiraf ettikleri belirtildi. Şüphelillerin ifadelerinde cinayetin ardından aldıkları paralarla İstanbul'da bir pavyonda eğlendiklerini anlattıkları da  bildirildi.



OU(MB/AK)