Dünyaca ünlü Azeri işadamı Mübariz Masimov'un Bodrum'a bağlı Yalıkavak Beldesi'nde geçen yıl satın aldığı ve Palmali Şirketler Gurubu'na bağlı Yalıkavak Palmarina'daki Eğlence Adası'nda oluşturulan ve Renault Formula 1'in patronu İtalyan işadamı Favio Britore tarafından işletilecek 'Billionaire Club' ve İtalyan Restoranı 'Cipriani'nin' açılışına Türkiye, Azerbeycan, Rusya ve Hollanda iş ve sosyete dünyasının seçkin isimleri katıldı.

Açılış için dün (Cuma) akşam saatlerinde Bodrum'a gelen dünyaca ünlü manken Eva Herzigova'nın Palmalı Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, Mansimov'un eşi Tamara Mansimov, Briatore ve sevgilisi Elisabetta Gregoraci ile birlikte ev sahipliği yaptığı açılışa Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Yalıkavak Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Saruhan, Serra Topal, Ayfer Toprak eşi Cengiz Karavan, Ahmet Bayer, Ali Taran, Samim Baki ve yaklaşık 400 seçkin konuk katıldı.

HERZİGOVA GÖZ KAMAŞTIRDI

Açılıştan önce ünlü manken Briatore, sevgilisi ve Mansimov'un eşi basın mensuplarına bol bol poz verdi. Şık giyimi, taş gümüş ve altından oluşan aksesuarlarıyla süslediği kıyafetiyle göz kamaştıran ünlü model Herzigova Bodrum'a ikinci kez geldiğini, denizin ortasında yaratılan bir eğlence ve tatil merkezinin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Herzigova, "Bodrum'a daha öncede gelmiş ve çok beğenmiştim, özellikle koylarında tatil yapmak denize girmek çok güzeldi. Tekrar Bodrum'da olmaktan çok mutluyum" dedi.

1998 yılında kurduğu çok özel gece kulübü ile dünya turizminde marka haline gelen Briatore ise yaptığı açıklamada İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci Billionaire Club'u açmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bodrum ve Türkiye'de yatırı yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bodrum tarihi ve doğa güzellikleri ile önemli bir turizm kentine farklı bir konseptde bir eğlence mekanı kazandırmak için yaptığım yatırımın ne kadar doğru olduğunu bugün bir kez daha gördüm, çok mutluyuz. Tesisimizde özel tasarımlı yüzme havuzu, konser alanı, yaklaşık 3 bin misafirimizi ağırlayacak özel mekanı ile sadece Bodrum'un değil Türkiye'nin en önemli gece kulüplerinden birini gerçekleştirdik" dedi.

EĞLENCE SABAHA KADAR SÜRDÜ

Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası'nın konser verdiği gecede ayrıca dans gösterileri yapıldı. Dj Salih Saka'nın çaldığı Türkçe ve yabancı pop şarkıları ile izleyenlerin sabahın erken saatlerine dek dans edip eğleneceği kaydedildi. İşadamı Mansimov'un geceye katılıp katılmadığı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Palmali Şirketler Gurubu'nun 42 milyon dolara satın aldığı marinada bir yıl içerisinde 7 milyon dolar yatırım yaptığı ve toplamda 25 milyon dolarlık bir yatırım ile marinayı dünyanın sayılı marinaları arasına girmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

YA(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)


-------------------- KUTU -------------------


PALMARİNA YALIKAVAK HAKINDA

Palmali Grup tarafından geçen yıl Bodrum Yalıkavak'ta satın alınarak yenilenen Palmarina Bodrum, yeni oluşumu ile marinasında konuk ettiği mevcut yatlara hizmet vermeye devam ederken, Türkiye'nin ilk mega yat projesini de hayata geçiriyor. Mayıs 2013'te tamamlanacak proje ile Türkiye, toplamda 710 tekne deniz bağlama kapasitesine sahip olarak bölgedeki en büyük marinaya kavuşacak. Türkiye'nin tek yüksek kapasiteli Mega yat konaklama limanı olan Palmarina, proje tamamlandığında, çeşitli boylardaki yelkenli ve motor yatların yanı sıra, aynı anda 80 metreye kadar 26 adet Mega yata da bağlama ve yıl boyu konaklama imkanı sağlayacak. Tam donanımlı kara 'çekek' sahasında ise maksimum 45 metre boya kadar 150 tekneye teknik servis hizmeti de verebilecek.

Şu anda 400 adet tekne bağlama ve barınma kapasitesine sahip olan Palmarina, 2012 yazını karşılamaya hazırlanıyor. Türkiye'nin ilk ve tek LRQA dan ISO 9001-2008 belgeli marinası olan, yeni yönetim anlayışı ve yapılan yatırımlarla günümüzde bölgedeki en güvenli marinalar arasında bulunan Palmarine, 2011- 2012 döneminde esen çok şiddetli fırtınaları hasar almadan atlatarak önemli bir başarıya da imza attı.

Özellikle Mega / Giga yatlara yönelik yeni projesi ile gömlek değiştiren Palmarina'nın projesi ödüllü Mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyor. Yeni proje ile hayata geçecek olan benzersiz yaşam alanında, seçkin markalardan oluşan 50 mağazalık çarşı bölümü ve eğlence adası olacak.

Palmarina "Oldcity" adlı mega yatların bağlanabildiği eğlence adasında, 700 metrekarelik yüzme havuzu ile Billionaire Beach, eğlencesi ile ünlü Billionaire Club, gurme İtalyan lezzetleri ile Cipriani ve plaj şıklığının adresi Billionaire Couture hizmete girdi. Bodrum'un vazgeçilmezi Balıkçı Sait, seçkin mücevher markası Gilan da adada yerini aldı.