Simavlı Kani Muhtarlar, 6 yıl önce çalışmak için gittiği Romanya'da tanıştığı Maria ile Türkiye'de evlendi. Bir yıl sonra memleketini bırakıp gelen Maria Muhtarlar, Türk vatandaşı olup, Beyce Beldesi'ne yerleşti. 'Arda' isiminde bir de çocuk dünyaya getiren genç kadının eşi, geçen yıl aniden bir rahatsızlık sonucu öldü. Eşinin ölümün ardından Maria Muhtarlar, memleketine dönmek yerine Simav'da yaşamayı tercih etti. Hıristiyan dininden olan Maria Muhtarlar, çalıştığı tekstil atölyesindeki arkadaşlarının da yardımıyla araştırmalar yapıp, İslamiyet'i öğrendi. İslamiyete hayran kalan Muhtarlar, Müslüman olmaya karar verip, Simav Müftülüğü'ne başvurdu. Muhtarlar için bugün müftülükte ihtida töreni düzenlendi. Simav Müftüsü Şükrü İkiz eşliğinde Kelime-i Şehadet getirip Müslüman olan Muhtarlar, 'Meryem' ismini aldı. Törenin sonunda Müftü İkiz, Muhtarlar'a ihtida belgesi, Kuran-ı Kerim meali ve Kur'an-ı Kerim Hatim CD'si hediye edip, İslamiyet ile ilgili bilgiler verip, tavsiyelerde bulundu.

Müslümanlığı tercih ettiği için çok mutlu olduğunu belirten Muhtarlar, "Simav'da eşimin hatıraları ile birlikte yaşamımı sürdürmek ve çocuğumu Simav'da büyütmek istiyorum" dedi.

HUZUR EKSİKLİĞİNİ İSLAM'DA BULDUM

İslamiyet'in hak dini olduğunu yaptığı araştırmalar sonucu anladığını dile getiren Muhtarlar, "Bunun üzerine İslamiyet'i seçmeye karar verdim. İçimde daha önceden var olan huzur eksikliğini İslam'da buldum" diye konuştu.



MY (AÖ/RT)