Mardin Valiliği ile birlikte geçen yıl Kasımiye Medresesi'nde düzenlediği Mardin Bienali'nde kadın ve erkeklerin transparan giysilerle sahne alması, bazı gazete ve televizyonlar ile muhfazakar kesimler tarafından eleştirilen modacı Cemil İpekçi, kenti terketti.

Mardin Valiliği tarafından kendisi için kiralanan evinin halen durduğunu belirten Mardinli moda ve tasarımcılar ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, İpekçi'nin kente dönmesini istedi.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Doğan Gazan'ın da aralarında bulunduğu bir çok kişi ve meslek örgütü temsilcileri, Cemil İpekçi'ye "Mardinliler seni çok seviyor, yuvana dön. Kendini bilmez bir kaç kişinin yaptığı yanlışı Mardin insanlarına mal etmek yanlış olur. Cemil İpekçi'nin Mardin'in tanıtımına büyük katkısı oldu. Mardinliler onu çok seviyor ve takdir ediyor. Mardin'den küsüp ayrılması kabul edilecek bir hareket değildir. Hiç olmazsa kendisini seven ve güvenen insanlar için acilen Mardin'e dönmesini bekliyoruz"  çağrısında bulundu.


AA(GG/AAA) (FOTOĞRAF)