Kızıltepe'de işçi, öğrenci ve tamircilik yapan gençlerden oluşan bir ekip, 'Son Suikast' adını verdikleri bir film çekti. Filmin internette yayınlanan fragmanları tıklanma rekoru kırarken, büyük beğeni topladı. Her sahnesinde aksiyon bulunan filmin yönetmeni Halil İbrahim Çevik, internette yayınladıkları fragmana ilginin beklenenden daha fazla olduğunu söyledi. Destek verilmesi halinde çok daha iyi filimler çekebileceklerini belirten Çevik, şöyle dedi:

"Bu filmi para harcamadan çektik. Her şeyi kendimiz karşıladık. Güneydoğu'da ve Mardin'de çekilen dizilerin çekim aşaması ve yayınlarını izledik. Çok zor olmadığını gördük. Arkadaşlarla bir araya gelerek, böyle bir film çekimine karar verdik. İlk çalışmamız 'Yerli Truva' adlı bir kısa film idi. Filmle bir televizyon programının yarışmasına katıldık ve 300 kısa film arasından ilk 30'a girdik. Yarışmada görüntü kalitemizin düşüklüğü gerekçe gösterilerek elendik. Dönüşte bu işin ciddiyetiyle alakalı kamera arayışına girdik. Küçük DV kamera kiralayarak bu filmi çektik. Bu kameranın da görüntüsü iyi değil ama bilgisayar ortamında efektlerle destekleyerek görüntü kalitesini arttırdık."

Çevik, filmde kullanılan silahların oyuncak olduğunu ve basit çocuk oyuncağı silahlara ek aparatlar monte ederek gerçek silahmış gibi gösterdiklerini, filmde otomobili lav silahıyla uçurmak için ise basit bir plastik kanalizasyon borusunu lav silahı olarak gösterdiklerini anlattı. Çevik, şöyle dedi:

"Filmdeki vurulma sahnelerini değişik bilgisayar programlarından efektlerle destekledim. Oyuncu arkadaşlarımın sayısı azdı ama bu işe meraklı oldukları için gerçekmiş gibi oynadılar ve çok gerçekçi oldu. Filmdeki dövüş sahnelerini ise arkadaşımla 40 gün çalıştım ve etkileyici olması için farklı sahnelerden etkilenerek yaptım. Çekimlerde zorlandık ama en zorlandığımız sahneler dövüş sahneleriydi. Ama başardığımıza inanıyorum. Liseden yeni mezun oldum. Artık sinema televizyon bölümü okumak istiyorum. Burslu davetler olursa özellikle tercih edeceğim."

Filmde suikast emrini veren mafya babası rolünde oynayan televizyon tamircisi Abdulbaki Tunç, ilk defa kamera karşısına bu filmle çıktığını ve çok heyecanlandığını belirterek, "Biz bu filmde bir şey yapmak istiyoruz. Hayatımda kamera önüne çıkmadım. İlk defa bu filmde rol aldım. Güzel oldu diye düşünüyorum. Ben sadece yönetmenin dediğini yaptım" dedi.

Filmde rol alan bir diğer oyuncu olan Ramazan Kızılırmak ise, aynı ekiple daha önce yine birlikte çektikleri bir çok kısa metrajlı filmde rol aldığını ifade etti. Kızılırmak, "Bu filmlerde oynatacak arkadaş bulmakta zorlandık. Bunun tek nedeni de maddi anlamda yaşadığımız sıkıntılar ve imkansızlıklardır. Şayet imkan sunulur da bir yardım eli uzanırsa neleri yapabileceğimizi herkese göstererek ıspatlamak istiyoruz. Buradan bütün yapımcılara sesleniyorum; Milyon dolarlık bütçelerle yapılan ve gişe sıkıntısı yaşadığı için varlığıyla yokluğu belli olmayan yapıtlar yerine bir defa da bize güvenerek destek olun. İnanın yapacağımız işte destekçilerimize borçlu kalmayacağız. Ayrıca sadece fragmanıyla bu kadar ilgi çeken filmimizin tamamının yayınlanması için yine ilgililerden destek bekliyoruz."

Oyunculardan Davut Eman da, ekip olarak eksik malzemelere rağmen çok güzel bir film çektiklerine inandığını söyledi. Derme çatma toprak evde kendisine ayırdığı ve montaj odası olarak kullandığı odasında gazetecilerin karşısına çıkan yapımcı, yönetmen ve aynı zamanda oyuncu İbrahim Halil Çevik, yaptığı filmleri ve filmlerini çektiği kiralalık küçük kamerasını habercilere göstererek, "Siz de bana destek olun. Bakın o zaman neyi başarıyorum görün" dedi.



İA(GG/İD)