Diyarbakır’dan Kilis'e yüklü miktarda uyuşturucu madde götürüleceği ihbarını alan Mardin polisi, uyuşturucu satıcısı oldukları belirtilen U.T. ve E.Ş.'yi takibe aldı. Şüphelilerin 2 araçla yola çıkması üzerine Mardin ve Kilis polisi harekete geçti. Araçların 2 saat Kilis'te kaldıktan sonra tekrar dönüşe geçmeleri üzerine bir araç, Kilis'in Deli Osman Köyü İslahiye istikameti üzerinde durduruldu. Araçtaki E.Ş. ve U.T. yakalanarak gözaltına alınırken, bunu gören ikinci araçtakiler Kilis istikametine doğru kaçmaya başladı.

YOLA POŞET ATTILAR

Polis ekiplerinin takibi sırasında araçtan yolun sağ tarafına siyah renkli naylon poşet içerisinde bir şeyler atıldığı görüldü. Polislerin bir bölümü takibe devam ederken, poşetin atıldığı yere giden polisler, yaptıkları incelemede Ecstacy hapları buldu.

ARACIN LASTİĞİ PATLADI

Takip edilen aracın bir lastiği patlarken, şüpheliler kaçmaya devam etti. Yaklaşık 20-25 kilometrelik kontrollü takip sonucunda araç, Kilis'in Sabunlu Dere mevkisinde durduruldu.

Araç şoförü S.B ve araçtaki F.T, M.C ile B.B gözaltına alındı. Operasyonda toplam 4 bin 170 adet uyuşturucu nitelikli Ectasy hap ele geçirildiği belirtilirken, gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi. 

 

NG(GG/AK)