Bingöl kent merkezi ile çevresinde dün başlayan kar yağışı, bugün de devam etti. Yoğun kar yağışı nedeniyle şehir içinde trafik güçlükle sağlanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Karayolları 84'Üncü Şube Şefliği sorumluluk bölgesinde yer alan Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova-Çat arasında, Bingöl-Muş karayolu Solhan Mevkii'nde ve Bingöl-Diyarbakır Yayla bölgesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle ve kontrollü sağlanıyor.

Bingöl-Elazığ karayolu Kurudere bölgesinde yolun buzlanmasından dolayı trafik ekipleri zincirsiz araçların çıkışına izin vermiyor. Dün akşam saatlerinden bu yana yolda kalan TIR sürücüleri, yolda tuzlama çalışması yapmayan karayolları yetkililerine tepki gösterdi.

Bingöl Valiliği'nin yaptığı açıklamada, İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 2 kar makinesi, 8 kepçe, 18 greyder ve 13 dozer ile kapalı bulunan 150 köy yolunda çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

MARDİN KENT MERKEZİNDE YAŞAM DURDU

Mardin kent merkezinde ise aşırı kar yağışı nedeniyle bu sabah saatlerinde ana caddelerde ulaşım güçlükle yapıldı. Belediye temizlik ekiplerinin sabah erken saatlerden itibaren ana ve ara caddelerde kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkan Yardımcısı Zülfikar Gerges, 2 grayder, 2 loder kepçe, 8 kamyon ve 100 kişilik bir ekiple kar temizleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Ana yollarda, kaldırımlarda ve şehrin işlek caddelerinde kar küreme ve temizleme çalışmalarmız devam ediyor. Ulaşımın sekteye uğramaması, vatandaşlarımızın kaldırımlarda rahat yürümesi için gerekli çalışmalar sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yapılmaya başlandı ve hala devam ediyor" dedi.



AA,AÖ(GG/İD)