Mardin Valiliği Dara Antik Tiyatro Alanı'nda düzenlenen Açık Hava Masa Tenisi Turnuvası'na Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Masa Tenisi Federasyonu Genel Başkanı Oktay Çimen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, çok sayıda sporcu ve aileler katıldı. Turnuvaya katılan bütün sporculara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tişört ve tenis raketi hediye edildi.

Turnuva öncesi Vali Turhan Ayvaz ve Federasyon Başkanı Oktay Çimen arasında bir gösteri maçı yapıldı. Vali Ayvaz'ın Federasyon Başkanı Çimen'i yendiği maçta yaptığı hareket ve şovlar dikkat çekerken, izleyicilerden de büyük alkış aldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Turhan Ayvaz, 81 il arasından Mardin'i seçen Federasyon Başkanı Çimen'e teşekkür ederek, "Federasyon Başkanımız 81 ilden gelerek Mardin'i tercih etti. Hepinize raket ve tişört getirdi. Sırf sizler masa tenisi sevesiniz diye. Ben de bu ilginizden sizlere ve öğretmenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"TAŞ ATAN ELLER, TOP TUTSUN"

Masa Tenisi Federasyonu Genel Başkanı Oktay Çimen, gençleri spor merkezlerine çekmeninin vakti geldiğine dikkat çekerek, "Artık, taş atan eller, top tutsun diyoruz. Aynı zamanda da 7' den 70'e herkesi masa tenisine davet ediyoruz. Bu organizasyonu düzenlememizin sebebi de altyapıyı güçlendirmek. Yani bu katılım arasında masa tenisini talep eden çocuklar arasında en iyilerini alıp, ülke temsiline göndermek. Amacımız o katılımı arttırmak, sporcu sayısını arttırmak. Sporcu arasında ne kadar çok milli takıma sporcu kazandırırsak, başarı oranı o kadar yüksek olur. Az oyuncu seçmek, çok kişinin seçilmesinin faydaları vardır. Bizim amacımız da masa tenisini kitle sporu haline getirmek. Batman'da 19 Mayıs Gençlik haftasında 20 bine yakın genç geldi, masa tenisi oynadı" diye konuştu.

Sporculara tişört ve raketin dağıtıldığı turnuva, havaların aşırı sıcak olması nedeniyle müsabalar akşam saatlerine ertelendi.



AA,NG (GG/AK)