Sineması olmayan ve 7 yıldır SineMardin adı altında Uluslararı Film Festivali'nin yapıldığı Mardin sinema salonuna kavuştu. Mardin'de geçen hafta açılışı yapılan Mova Park AVM bünyesinde hizmete giren Cinemall, en ileri ses ve görüntü sistemi ile donatılmış 6 adet sinema salonuyla hizmete girdi.

Movapark AVM ortaklarından Kenan Çelik, kendi yaşadığı şehir olan Mardin’de yıllarca vizyona giren filmleri ya Diyarbakır’a ya da İstanbul, Ankara gibi şehirlere gittiklerinde izleme imkanı bulduklarını belirterek, Mardin’deki bu eksikliği giderdikleri için kendilerini mutlu hissettiklerini söyledi. Mardin’de daha önce çok sayıda açık hava sineması olduğunu hatırlatan Çelik, "Ancak son 30 yıl içinde bütün sinemalar bir bir kapanmış ve çekilen dizi ve filmlerle adeta film platosuna dönüşen tarihi kentte bir tane bile sinema salonu kalmamıştı. Yedi yıldır ilimizde düzenlenen sinema festivali ne yazık ki sinema salonu olmayan bir kentte yapılıyordu. Doğu’nun yeni yıldızı Mova Park rüyaları gerçekleştirerek sinemaseverlere Türkiye’deki bütün sinemalarında vizyona giren filmleri aynı zamanda Mardin’e getiriyor" dedi.

Kısa sürede kendilerine gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren sinema işletmecisi Vedat Omay ise, "Açıldığı günden beri bütün salonlarımız tam kapasite ile çalışıyor. Bu da Mardin halkının sinemayı ne kadar özlediğinin göstergesi. Sinemamızda aynı anda 5 salonda filmler gösterime girdiği için herkes, kendilerine hitap eden filmleri bulabilecekler. Şuan için bütün salonlarımız dolu, inşallah bu doluluk oranı sonraki günlere de yansır" dedi.

Vizyona giren Buz Devri 4 filmini 3 çocuğu ile birlikte izlemeye gelen Serpil Akçay adlı kadın, "Yıllardan beri Mardin’de büyük eksikliğini hissettiğimiz sinemanın açıldığını duymamızla hemen sinemaya geldik. Mardin’in sosyal hayatına renk katacak bir yatırım olmuş. Daha önce vizyona giren filmleri izlemek için genellikle ya il dışına çıkardık, yada filmi izlemeden onunla ilgili haberleri okumakla yetinirdik. Buz Devri’nin bütün serisini çocuklarımla birlikte izlemiştik. Bu filmi izlemek için il dışına çıkmadan Mardin’de çocuklarımla birlikte 3D özelliği olan bir salonda izlemekten büyük keyif aldık" dedi.