Mardin- Kızıltepe yolu üzerindeki OSB'de bulunan Toptancılar Sitesi'ndeki bir kuruyemiş atölyesinde, saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, atölye bitişiğindeki ve içerisinde kuruyemişlerin bulunduğu depolara da sıçradı. Depoları da kısa sürede saran alevler, içindeki kuru yemişleri indirmek için depoların önünde bekleyen TIR'a da sıçradı. Kuruyemiş atölyesi, 2 depo ve TIR kamyonu kısa sürede kül olurken, toptancılar bölümünde yük indirme sırasında konteynerlerden çıktığı iddia edilen yangın, giderek büyüdü.

Mardin ve Kızıltepe belediyeleri itfaiye ekipleri, yangını söndürme çalışmalarında yetersiz kalması üzerine Orman İşletme Şefliği'ne ait yangın söndürme aracı ve polisin toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) da söndürme çalışmalarına katıldı. Yoğun duman nedeniyle ekipler, yangını söndürmede zaman zaman büyük sıkıntı yaşadı. 108 fabrikanın bulunduğu 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde çıkan yangın, uzun süren çalışmalar sonunda kontrol altına alındı. Ancak soğutma çalışmaları halen devam eden yangın, OSB'de paniğe yolaçtı.

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan, yük indiren bir TIR'dan çıktığını tahmin ettikleri yangının kontrol altına alındığını ancak büyük hasara neden olduğunu söyledi. Duyan, yangında kimsenin yaşamını yitirmemesinin ise sevindirici olduğunu ifade etti.

Soğutma çalışmaları devam ederken, Valilik tarafından oluşturulacak hasar tespit komisyonunun çalışma yapacağı belirtildi.



İA(GG/SS)