Mardinli işadamlarının kurduğu İstanbul Yeditepe A.Ş. tarafından 108 dönüm arazi üzerinde yapılan ve Mardin Havaalanı'nın hemen yanında bulunan Movapark AVM, Güneydoğu'nun hem eğlence hem de sanat merkezi niteliğinde olacak. 'Denizi olmayan Mardin'e deniz getirdik' sloganı ile açılan Movapark'ta, Türkiye'nin dördüncü aquaparkı bulunuyor. Ayrıca 'sinema festivali' olmasına karşın sinema salonu bulunmayan Mardin, Movapark AVM ile 8 sinema salonuna birden kavuştu.

'MARDİN'E DENİZ GETİRDİK'

Yeditepe A.Ş. Yönetim Kurulu başkanı Vedat Özçelik, hayatının en heyecanlı gününü yaşadığını belirterek sunları söyledi:

"Mardin'e deniz getireceği dedik. Ve bugün burada gördüğünüz gibi gençlerimiz artık Türkiye'nin en büyük aquaparklarından birinde eğlenecek yüzecek. Burası sadece Mardin'in değil, bölgenin de eğlence merkezi olacak. Eskiden kilometrelerce bir derede yüzmek için yürürdük şimdi denizi Mardinli'lerin ayağına getirdik. Burada 90 mağazamızda 60 farklı marka hizmet verecek. Mardin'in kalbi artık burada atacak."

MARTİN'DEN MARDİN'E YATIRIM

Hizmete giren Movapark'ın 4 ortağından biri olan Amerikalı Martin Carver de, Mardin'de olmaktan büyük memnunluk duyduğunu söyledi. Carver, "Mardin'de yaptığımız yatırım süresince herkesten çok büyük destek gördük" dedi.



NG,AA(GG/COŞ)