Mardin'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve 9 Kasım'a kadar sürecek Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali yerli ve yabancı ekiplerin etkinleriyle coşkulu şekilde devam ediyor. Mardin Cumhuriyet Meydanı'nda İtalya'dan gelen Silince tiyatro grubunun Beyaz İşaretler adlı oyunu ilgiyle izlendi.

Kızıltepe İlçesi'ninin Barış Parkı'nda 'Karakedi Sanat', gezici kukla gösterileri grubu tarafından 'Bitkilerin Yararı' ve 'Fiko’nun Kulübesi' adlı oyunlar sergilendi. 8 okuldan yaklaşık 500 öğrenci ve vatandaşların izlediği oyunlar büyük ilgi gördü.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, binlerce yıllık tarihi zenginliğe sahip Mardin’deki huzur ve dayanışma, kültür ve sanat alanındaki etkinliklerle birleştiğinde tüm dünyaya örnek olabilecek bir kültür ve sanat merkezi oluşturacağını söyledi. Ayvaz, "Sahip olduğu tarihi, kültürel ve mimari yapısıyla büyük bir potansiyele sahip olan bu güzide şehirde, böylesi sanatsal ve kültürel dokuyu teneffüs eden insanların, çocuk ve gençlerin tiyatro sanatından ve kültüründen kopuk yaşaması düşünülemez" dedi.

Festival koordinatörü Nurhan Ökten, bu yılki etkinliklerde kent merkezinde bulunan kahvelerde de gösterim sunulacağını, kahvelerdeki eski kültürün tekrar canlandırmayı arzu ettiklerini söyledi.