Ramazan ayında hava sıcaklarının 40 dereceyi geçtiği Mardin'de belediye temizlik işçilerinin isteği üzerine, mesai saatleri değiştirildi. Daha önce 05.00-13.00 olan çalışma saatleri, temizlik işçilerinin isteği üzerine 06.00-10.00 ve 14.00-18.00 saatleri arasında değiştirilerek yeni mesai uygulaması başlatıldı.

Mardin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Kadri Toparlı, yeni mesai saatinin işçilerin isteği doğrultusunda değiştirildiğini ve Ramazan ayından sonra yeniden eski sistemle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Toparlı, "İşçilerimizin oruçlu olduğunu göz önünde bulundurarak, havaların gündüz öğle saatlerinde çok sıcak olması nedeniyle bu uygulamaya gittik. Sıcak havada oruç tutarak çalışmak çok zor. Bu konuyu belediye başkanımıza aktarınca, mesai saatlerinde yeni düzenleme yapıldı. Yeni mesai saati uygulaması ile işçilerimizin performansındaki düşüşün önüne geçtik, hem de işçilerimiz yeni düzenleme ile sıcaktan az şekilde etkileniyorlar" dedi. Toparlı, temizlik personelinin talepleri doğrultusunda mesai saatlerinin değiştirlmesinden sonra işçiler kadar temizlik işlerinde kullanılan eşekleri de korumaya çalıştıklarını belirtti. Toparlı, şöyle devam etti:

"Her ne kadar belediyenin kadrolu merkepleri için bu uygulamayı yapmadıysak da, onlar da işçilerimizin emrinde olduğu için bu mesai saatinden faydalanıyorlar. Neticede onun da bir canı var ve sıcaktan etkileniyor. Mesai saatlerinin değiştirilmesi, belediye hizmetlerinde performansı arttıracağını düşünüyorum." 

Mardin Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Beşir Ayanoğlu ise, yeni mesai saati uygulamasının sadece Ramazan ayı ile sınırlı olduğunu ve çöp hizmetinde çalışan işçileri kapsadığını söyledi.