Mardin'de faaliyet gösteren ve bünyesinde 41 sivil toplum örgütünü barındıran Mardin STK Platformu, önceki akşam Suriye gündemi ile gerçekleştirdiği toplantıda, yardıma muhtaç Suriyelilere yardım elini uzatmak için birinci derecede faaliyet içerisinde olacak bir platform oluşturma kararı aldı.

Kızılay öncülüğü ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile koordineli olarak yapılacak çalışmalarla, Suriye'den gelen ve sınırın ötesinde kalıp zorluklar içerisinde yaşamını sürdüren Suriyelilere yardım eli uzatılacak. Merkezi Mardin'de olan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırma Merkezi'nde (USTAD) bir araya gelerek ilk toplantılarını platformun başkanlığına seçilen USTAD Başkan Yardımcısı Mehmet Timurağaoğlu'nun yönetiminde gerçekleştiren platformun üyeleri, Suriye'de bulunan İHH'nın Suriye Temsilcisi Osman Atalay ile telekonferans sistemiyle irtibata girerek zaruri ihtiyaç duyulan yardım maddeleri konusunda bilgi aldılar.

GECELERİ AĞAÇ DİPLERİNDE GEÇİRİYORLAR

Suriye'de her yerin yıkıldığını ve sınırı geçemeyen yaklaşık 5 milyon Suriyelinin çok zor günler geçirdiğine işaret eden İHH Suriye Sorumlusu Osman Atalay, Özellikle Halep'te insanlığı utandıracak manzaralarla karşı karşıya kaldığına işaret ederek, "Evleri, binaları yıkılmış durumda olan halk, medrese, cami veya bulabildikleri ağaç diplerinde uzun kış gecelerini geçirmeye çalışıyorlar. Kış olduğu için havalar çok soğuk ve geceler çok uzun. Günün 24 saatinin 14 yada 15 saatini elektrik olmadığı için gece karanlığında geçiyorlar. Suriyeli kardeşlerimizin özellikle un, battaniye, ilaç, bebek gıda paketleri ve ışıldak aydınlatıcılara ihtiyaçları vardır. Özellikle battaniye ve un olarak yardımlar şekillenirse çok iyi olur" dedi.

DESTEK DAVETİ

Suriyelilerin kendi ülkelerinde mülteci durumuna düştüklerine işaret eden Suriye Mardin Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, barınma ve ihtiyaç duyulan yardımların sağlanmasına katkıda bulunmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Dün Filistin ve Gazze, bugün kardeş Suriye halkı. İnsanlık trajedisinin yaşandığı bu ülkede yaşananlara karşı duyarsız kalamazdık. Mardin STK Platformu'nun bünyesinde oluşturulan bu komisyon platform olarak yoluna devam edecek ve inanıyorum ki, Suriye'de kendi ülkelerinde mülteci durumunda olan Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere şehrimize gelen misafirlerimizin aralarında bulunduğu Suriyelilere destek olmak için hatırı sayılır bir kampanya ile harekete geçecektir. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, belediye başkanlarımız ve dili, dini ne olursa olsun bütün halkımızdan bu insani reflekse katkıda bulunarak destek olmaya davet ediyoruz" dedi.