Mardin'e 50 kilometre uzaklıkta Savur İlçesi'nde yoğun olarak sıtma belirtilerinin görülünce başlatılan çalışmalada bugüne kadar 2 bin 400 kişinin kan örneği alındı. Sıtma şüphesi üzerine kan örneği almanın devam ettiği ve bu sayının 5 bini bulması bekleniyor. Savur Sağlık Merkezi'ndeki göreviler aile hekimleri nezaretinde köy köy dolaşarak vatandaşları sıtmadan korunmaya karşı bilgilendiriyor.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Savur'un bazı köylerinde oturanların hastaneye başvurduğunu söyledi. Sıtma şüphesi üzerine bakanlıktan Mardin'e uzmanların geldiğini ifade eden Vali Ayvaz, "Uzmanların çalışması devam ediyor. Mardin'de sıtma vakasının olup olmadığına dair daha kesin birşey yok. Bu konuda Sağlık Bakanlığı Halka Sağlığı Daire Başkanlığı bir açıklama yapacak" dedi.

İlçede ve köylerde rahatsızlananlardan kan örneği alındığını belirten Vali Ayvaz, şöyle devam etti:

"Kendisinden kan örneği aldığımız vatandaşların tahlil sonuçlarını bekliyoruz. Şu anda net bir şey yok. İçtikleri sudan kaynaklanabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca Irak ve Suriye'den gelen şoförlerin bıraktığı bir mikroptan kaynaklanabileceği üzerinde de duruluyor. Tahlil sonuçları çıktıktan sonra, net bir açıklama yapacağız."



NG(GG/İD)