Mardin'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ve Paskalya nedeniyle İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun, Süryanilerin dini lideri Mardin- Diyarbakır Metropoliti Salibe Özmen'i Deyrul Zafaran Manastırı'nda ziyaret ederek gül ve çeşitli hediyeler verdi. Tarihi manastırda Müftü Coşkun ve beraberindeki imamları kapıda karşılayan Metropolit Özmen, kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Müftü Coşkun, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin'deki hoşgörü ortamına yakışır bir şekilde bütün kilise ve manastırları ziyaret ettiklerini söyledi. Coşkun, Metropolit Özmen'e bir demet gül ve çeşitli kitaplar hediye ederken, Metropolit de kendisine paskalya yumurtası ve çöreği hediye etti. Paskalya yumurtası tokuşturan müftü ve metropolit daha sonra birlikte hoşgörü ve barış mesajları verdi. Metropolit Özmen, Mardin'in ayrı bir güzelliği olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Mardin'in güzelliği budur. Mardin dinleri, dilleri ile büyük bir şerefimizdir şanımızdır. Umarız bu güzellik bütün dünyaya örnek olur. Bu güzellik özellikle Ortadoğu'daki hoşgörüsüzlüklere savaşlara dur mesajı olsun."

Suriye'deki olaylara dikkat çeken Metropolit Özmen, "Burada yaşayan Süryanilerin, Kürtlerin, Arapların, Suriye'de yaşayan kardeşleri akrabaları var. Oradaki bütün olumsuzluklar bize de yansıyor. Bizim duamız temennimiz odur ki, demokrasinin bütün nimetlerinden herkes yararlansın" dedi.

ADEM'İN ÇOCUKLARIYIZ

Müftü Dursun Ali Coşkun da, Paskalya Bayramı, Doğuş Bayramı'nın Mardin'de yıllardır kutlandığını belirterek şunları söyledi:

"Sevgi içerisinde, karşılıklı saygı içerisinde. Hepimiz Adem'in çocuklarıyız ve Adem'in de topraktan olduğunu biliyoruz. Dolayısı ile yaratılışta hem tıbben, hem de evrensel ilahi dinlerde, hakikaten insanların kardeş olduğu burada da, o uygulama inşallah hem Ortadoğu'da özellikle hemen pencereden baktığımız anda karşı topraklarda bulunan komşu kardeş ülkelerde, Suriye'deki topraklarda o kavgaların, ölümlerin inşallah buradan bir güzellik kardeşlik rüzgarı hemen 15- 20 kilometre ileriye eser de belki bir ibret alınır."



NG(GG/COŞ)