Mardin'in en sevilen ve sayılan simalarından, Mardinspor Kulübü eski başkanlarından 85 yaşındaki Kazım Bingül'ün cenaze töreni, farklı dinden ve dilden kişileri bir araya getirdi. İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Bingül'ün cenazesi bugün uçakla Mardin'e getirilerek, Ömerli İlçesi'ne bağlı Kocasırt Köyü'ne götürüldü. Camide kılınan cenaze namazının ardından Bingül'ün tabutunu, Türk, Süryan, Kürt, Ermenilerden oluşan büyük bir kalabalık omuzlarda taşıyarak mezarlığa getirdi. Bingül'ün cenazesi burada törenle toprağa verildi.

Kazım Bingül'ün cenazesine Mardin Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, Ermeni Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Uğurgel, Süryani, Yezidi Cemaati, Kürt, Arap ve çok sayıda Türk vatandaş katıldı.

Mardin Devlet Hastanesi'nde 40 yıl boyunca hastabakıcı olarak da çalışan Kazım Bingül, buradaki görevi boyunca hastaneye gelen herkese yardımcı olması nedeniyle Mardin kent merkezinde, "Kazım Amca" diye bilinirdi. Evli ve 10 çocuk babası olan Bingül, Ömerli İlçesi'nde geniş bir nüfusa sahip İhsan Aşireti'ne mensup Bingül Ailesi'nin de önde gelenlerindendi.



AA(GG/AAA)