Nüfusu 750 bine ulaşan Mardin il geneline hizmet veren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 8 çocuğun yatması gereken odalarda, kış mevsimiyle birlikte artan hasta çocuklar için yerlere serilen yataklarla birlikte bir odada aynı anda 20 çocuğun tedavi görmesi sağlanıyor. Tedavi için geldikleri hastanede karşılaştıkları bu duruma tepki gösteren Asiye Kılınç adlı hasta yakını, şöyle dedi:

"Farklı hastalıkları olsa da, yer yokluğundan bir odada 14-20 çocuk tedavi edilmeye çalışılıyor. Bizim kaldığımız odada 16 çocuk aynı anda tedavi görüyor. Bu zamanda böyle tedavi anlayışı olur mu? Bronşit şikayetiyle gelen bir çocuk, diğer gün ishal olabiliyor. Çocuğumuzun iyileşmesini beklerken, bizler de kötü koşullardan dolayı hastalığa yakalanıyoruz. Yerlere yataklar açıldı, kimileri evlerden beşik getirerek çocuğunu yatırmaya çalışıyor. Bizler de, yer yataklarında veya sandalyede nöbetleşe sırayla uyuyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililerin duyarlı davranmasını bekliyoruz."

"BU GÖRÜNTÜLER MARDİN'E YAKIŞMIYOR"

Sağlık-Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Akbaş, yer sıkıntısının 3 yıldan beri ihalesi ertelenen 300 yataklı hastanenin yapılamamasından kaynakladığını belirtti. Akbaş, şöyle dedi:

"70 yataklı bu hastane 750 bin nüfuslu bir kente nasıl cevap versin? 30-40 yıl önce yapılan bir bina ve 70 yataklı hastanede, bu kente hizmet verilmeye çalışılıyor. Yeni hastane ihalesi yapılıp, hastanenin hizmete girene kadar alternatif bir çözüm olarak mevcut hastanenin bahçesinde prefabrik bir ek bina yapılması için zamanında yetkililere başvurmuştuk. Ama o da gecikince vatandaş mağdur oldu. Mardin'e yakışmayan görüntüler bunlar. Bu sorunun çözümü için yetkililerin en kısa zamanda adım atmasını bekliyoruz."

İHALESİ 3 YILDIR ERTELENİYOR

Hastane yetkilileri ise, kısıtlı imkanlarla hastalara sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını, yatak sıkıntısının giderilebilmesi için yeni bir hastane yapılmasının şart olduğunu savunuyor. TOKİ tarafından Mardin'de yapılmasına karar verilen 300 yataklı hastane binası için açılan ihaleler, tahsis edilen arazilerdeki kamulaştırma sorunları yüzünden 3 yıldır erteleniyor.