Mardin Belediyesi'nde AK Partili ve BDP'li üyelerin birbirlerini suçlamaları, meclis toplantısında tartışmalara neden oldu. BDP'li üyeler, Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ile bazı meclis üyelerini yolsuzluk yapmakla suçladı. Ardından AK Partili üyeler de BDP'liler PKK'nın şehir yapılanması KCK'dan talimat almakla suçladı.

Bugün yapılan meclis toplantısında söz alarak konuşan BDP'li meclis üyesi Mehmet Şafii Demir, bir süre önce yaptığı açıklamada, "KCK'dan talimat alıyorlar" diyen Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu iddiasını ıspatlamaya davet ederek, şöyle dedi:

"Bu talihsiz açıklama kendisine aitse ıspatlasın, ıspatlayamıyorsa bizden özür dilesin. Çünkü geçen yıl yaptığımız denetim sonunda tespit ettiğimiz yolsuzluk ve usulsüzlükleri önce belediye meclis gündemine sunduk. Ancak burada kabul edilmediği için konuyu mahkemeye taşıdık. Yaptığımız iş mali bir denetimdi, kesinlikle siyasi bir amaç taşımıyordu. Buna rağmen beni ve arkadaşlarımı farklı alanlarda suçlaması kabul edilebilir bir şey değildir."

BDP grup sözcüsü Sırrı Şimdi de gündem dışı konuşarak, Başkan Ayanoğlu'nun bu açıklamayı kabul edip etmediğini sordu.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, BDP'li meclis üyelerinin iddialarına karşılık olarak, "Belediye meclis toplantısı altında siyasi konular tartışılmaz. Belediye kanunlarında bu açıktır. Bu nedenle siz gidip suç duyurusunda bulunmuşsunuz, biz de saygı duymuşuz. Neticede iki parti de siyasidir ve açıklamaları da siyasi demeçler olacaktır. Bizler neticede siyaset yapıyoruz. Bu konuların tartışılacağı yer burası değildir. Arzu edersiniz bu toplantı bitsin, çıkışta benim odama gider orada oturup konuşuruz" dedi.