Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca PKK terör örgütünün üst yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) Adalet Komisyonu'na yönelik soruşturma kapsamında Siirt, Batman ve Mardin'de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 85 şüpheli gözaltına alındı. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile Mardin Bağımız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Ahmet Türk'ün yeğeni Nevroz Türk'ün de bulunduğu şüpheliler Diyarbakır'da 5 Cumhuriyet Savcısı tarafından 2 günde sorgulandı.

KCK/TM Adalet Komisyonu, Batman Kent Meclisi faaliyetleri ve Siirt'te düzenlenen toplumsal olaylarla ilgili yapıldığı belirtilen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 85 şüpheliden 35'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 50 şüphelinin işlemleri, bugün saat 04.00 sıralarına kadar devam etti. Nöbetçi mahkemede ifadeleri alınan şüphelilerden 2'si serbest bırakılırken aralarında Ahmet Türk'ün yeğeni Nevroz Türk'ün da bulunduğu 48 şüpheli tutuklandı.

Aralarında Selim Sadak'ın da bulunduğu serbest bırakılan şüphelilerin bazılarına adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı uygulandı.


FB(GG/İD)