19-25 Aralık 1978 tarihleri arasında Maraş’ta kontrgerilla tarafından gerçekleştirilen katliamın üzerinden 34 yıl geçti. Kontrgerillanın yönlendirdiği gerici-faşist güruhların yüzlerce Alevi’yi öldürdüğü katliamı protesto edip ölenleri anmak için Maraş’a gitmek isteyen Alevi örgütleri bir kez daha Valilik engeline takıldı.

ABF’nin 23 Aralık’ta Maraş Gar Meydanı’nda düzenlemek istediği anma Maraş Valiliği tarafından yasaklandı.

Aleviler, Maraş Valiliği’nin anma yasağına karşı TBMM önünde bir açıklama yaptı. ABF Genel Başkanı Selahattin Özel şunları söyledi: “Bizler, kaç yıl geçerse geçsin, Maraş’ta kaybettiğimiz canlarımız için adalet arayacağız ve bu karanlığı aydınlatıncaya kadar çaba harcayacağız. Çünkü, bu ülkeye demokrasi, özgürlükler, insan hak ve özgürlükleri gelecekse bunun yolunun Maraş’tan, Sivas’tan geçtiğine inanıyoruz”

‘Maraş’a gitmekten vazgeçmeyeceğiz’
Adana’da da demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler, Maraş katliamını ve Maraş’ta yapılmak istenilen anma etkinliğinin Maraş Valiliği tarafından yasaklanmasını protesto için Adana Alevi Kültür Dernekleri Şube Binası önünde bir açıklama yaptı.

Maraş katliamı üzerinden 34 yıl geçtiğini hatırlatan Alevi Bektaşi Federasyonu GYK Bölge Sorumlusu Mikdat Öztürk, 10 yıldır iktidarda olan AKP’nin darbelerle ve katliamlarla yüzleşeceğini iddia ettiğini söyledi. AKP’nin katliamlarla yüzleşmeyip, teokratik ve sivil bir diktatörlükle ülkeyi yönettiğini belirten Öztürk, açıklamasında son olarak şunları söyledi. “Bu katliamların suç ortakları aynı zihniyeti tarihsel bir süreklilik içinde günümüze kadar getiren ırkçı dinci zihniyettir. Ey Tayip, bil ki Maraş’ın karanlık dünyasının içinden ‘cemevlerine ucube’ diyen senin zihniyetinde çıkar. Bunun için mi korkuyorsun Maraş’a gitmemizden? Maraş’a gitmekten vazgeçmeyeceğiz”