Avrupa Konseyi (A) Sınıfı diplomalı dünyaca ünlü Manyas Kuş Cenneti’ne bu yıl yağışların yeterli olması ve göl sularının yükselmesi nedeniyle çok sayıda göçmen kuş kuluçkaya yatmaya geldi. Kuşların geldiğini öğrenen doğan tutkunları da göle akın etti.

Yuva yapan ve kuluçkadan çıkan tepeli pelikan, karabatak, gri balıkçıl, gece balıkçısı ve kaşıkçı kuşlarının cıvıltısı gölü şenlendirdi. Manyas Kuş Cenneti’ne özel araçları ve otobüslerle gelen yerli ziyaretçiler olduğu gibi gelenler arasında yabancı turistler de bulunuyor. Özellikle hafta sonları ziyaretçi 350'ye çıkan kuş cennetinde, kuşların yuvalarında doğal haliyle kuş gözlem kulesinden olduğu gibi canlı yayın olarak kapalı devre televizyon sistemiyle de izlenebiliyor.

Her yıl 250 türden 3 milyon kuşa ev sahipliği yapan Manyas Kuş Cenneti 64 hektarlık alana sahip olan kuş topluluklarının barınağı konumunda. 1959 yılında Bakanlar Kurulu tarafından Milli Park ilan edildi, 1976 yılında da Avrupa Konseyi tarafından A sınıfı diploma ile ödüllendirildi. Diploma her 5 yılda bir yenileniyor.



EÖ(FK/SS) (FOTOĞAFLI)