Model Aslı Baş (32), 21 Temmuz 2010 tarihinde saat 02.30 sıralarında turizmci Ahmet Bayer'in (54) Yalıkavak Beldesi Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının 7.5 metre yüksekliğindeki balkonundan düşerek öldü. Modelin ölümü ile ilgili olarak bilirkişi raporunda, 'Kadın düşmüyor, atlamıyor, atılıyor' ibaresinin ardından ifadelerine başvurulan, tanınmış turizmcinin oğullarından Hakan Bayer ve Volkan Bayer geçtiğimiz 30 Ağustos'ta tutuklandı. Baba Ahmet Bayer ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

CANSIZ MANKEN AŞAĞI ATILDI

Devam eden mahkeme kapsamında İstanbul'dan gelen Uluslararası Bilirkişi heyeti ve mahkeme üyeleri, Ahmet Bayer'in villasında keşif yaptı. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı ve Uluslararası Bilirkişi Heyeti tarafından yapılan keşifte cansız manken kullanıldı. Manken Aslı Baş'ın boyu ve kilosunda özel olarak hazırlanan cansız manken aşağı atılarak düşüş şekline bakıldı. Yaklaşık 10 kişilik bir heyet, villanın balkonu, giriş kapısı ve evin içinde, verilen ifadelere dayanarak tutanaklarını tuttu. Bilirkişi heyetinin fotoğrafçısı tarafından villanın, balkonun, atladığı ve düştüğü yerin fotoğrafları çekildi. Jandarmanın Olay Yeri İnceleme ve bilirkişi ekipleri villada birlikte çalışma yaptı.

Yaklaşık 6 saat villada kalan ekiple ilgili, jandarma tarafından bölgede güvenlik önlemi alındı. Keşfe, Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş'ın da katıldığı öğrenildi.