Manisa Kadın Platformu üyesi yaklaşık 100 kadın, Manisa Tabib Odası önünde toplanıp, 'Kürtaj Yasası’na hayır' dedi. Kadınlar, daha sonra yol boyunca 'AKP bedenimden elini çek', 'Kuluçka makinesi değilim', 'Amerika’da burs verilecekse hepimiz doğuralım', 'Kürtajı, sezaryanı değil sağlıkta özelleştirmeyi yasakla' sloganları atarak, Manolya Meydanı’na yürüdü. Kadınlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Her Kürtaj Bir Uludere’dir' açıklamasına atıfta bulunup, 'Tayyip Elini Bedenimden Çek' yazılı dövizler taşıdı.

Manolya Meydanı’nda Kadın Platformu üyeleri adına açıklamayı okuyan Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Derya Pekbayık, Başbakan Erdoğan’ın kürtaj ile ilgili açıklamasını kadının bedeni üzerinde denetim kurmak anlamına getirdiklerini ifade ederek, “Başbakan’ın devlet şiddetini gizlemek ve bundan doğan sorumluluktan kaçmak için kadın bedenine saldırmasına ilk kez tanık olmuyoruz. Başbakan’ın esas derdi, çocukları yaşatmak değil, kadın bedeni üzerinden denetim ve tahakküm kurmaktır. Kürtajı bir cinayetmiş gibi gösterip, kadınlarda suçluluk duygusu yaratmaya çalışmaktır” dedi.

Kürtajın yasaklanması için başlatılan sürecin derhal durdurulmasını talep ettiklerini ifade eden Peybayık, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Kürtajın yasaklanması, kadınların sağlık ve yaşam haklarının ihlali demektir. Kadınların cinsel ve doğurganlık sağlıkları ve hakları ile ilgili karar verme haklarını ellerinden almaktır. Kürtaj değil, esas kürtajın yasaklanması cinayettir.”

Pekbayık’ın konuşmasının ardından kadınlar bir süre kürtajın yasaklanmak istemesine tepkilerini dile getiren sloganlar atıp, dağıldı.



İK (İÖ/RT)