Adıyaman'daki Karapınar ile Yunus Emre mahallelerinde yaşayan Alevi vatandaşlara ait bazı evlere işaret konulmasına tepki gösteren Alevi Kültür Derneği üyesi yaklaşık 50 kişi, bugün Manisa'daki Manolya Meydanı'nda biraraya geldi. Grup adına konuşan Alevi Kültür Dernekleri Manisa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Bilal Kılıç, Adıyaman'daki işaretleme olayının yeni bir Alevi katliamının provaları niteliğinde olduğunu iddia etti. Kılıç şunları söyledi:

"Sivas'taki Madımak katliamı için 13 Mart'ta Ankara'da görülecek olan davada canlarımızın katileri için zaman aşımı istenirken, Adıyaman'da yeni katliam provaları yapılıyor. Adıyaman'da kapılara işaret koyanlar 'nasıl olsa zaman aşımından davalar düşüyor' diye düşünerek 50'ye yakın evin kapısını işaretliyor. Geçmişte Aleviler üzerine uygulanan katliamlar öncesi benzeri girişimleri anımsatan Adıyaman'daki bu girişim de yeni bir katliamın ön provası benzerliğini taşımaktadır."

Kılıç, toplumu Adıyaman'da yaşanan olaylara karşı sağduyulu olmaya çağırıp, "Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere asla izin vermeyelim. İnsanın ve insan yaşamının kutsallığına inananlar olarak birlikte ve kardeşçe yaşayabiliriz. Yetkilileri sorumlu davranmaya, önlem almaya ve bu provokasyonu yapanları bulmaya davet ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından bir süre 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları atan grup daha sonra dağıldı.

İK(AÖ/COŞ)