Manisa'da bu yıl, 31 Mayıs-05 Haziran tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenen Manisa Tarzanı Çevre Günleri başladı. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak sabah Türkiye'nin ilk çevrecisi olarak bilinen Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin Çatal Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene, MHP'li Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, TEMA Vakfı Manisa İl Temsilcisi Nedim Zurnacı, çevreciler ve Manisalılar katıldı.

Daha sonra Spil Dağı'nın eteklerindeki Topkale Mevkisi'ndeki Manisa Tarzanı'nın yaşadığı kulübeye geçildi. Burada düzenlenen etkinlikte ise Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de yer aldı. Bu yıl havanın yağışlı ve toprak zeminin çamurlu olması sebebiyle öğrenciler Topkale mevkiine çıkarılmadı.

Manisa Tarzanın hayatının anlatıldığı törende Vali Halil İbrahim Daşöz, Tarzan'ın sadece Manisa'nın değil tüm dünyada çevrenin simgesi haline geldiğini belirterek, "Onun bize bıraktığı çevre bilincini gelecek nesillere aktarmak ve temiz bir çevre bırakmak zorundayız. Bunun için gereken neyse yapıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, çevre bilincinin sadece çevre günlerinde değil, yılın tüm günü aşılanması gereken bir değer olduğunu belirterek, "Çevrenin önemini sadece birkaç güne değil, 365 günün tamamına sığdırmamız gerekir. Çünkü bu dünya bizim, gelecekte yaşanabilecek bir çevre istiyorsak, elimizden gelen neyse yapmak zorundayız" dedi.

Konuşmaların ardından 7 pare top atışı yapıldı. Top atışı sonrası Çevre Günü yürüyüşü düzenlendi. Mehter Takımı'nın önderliğinde Topkale Mevkisi'nden başlayan yürüyüşe öğrenciler de bekletildikleri Mevlana Yolu'ndan katıldı. Yürüyüş sırasında öğrenciler çevreyle ilgili uyarıcı dövizler taşıdı. Yürüyüş sırasında Belediye Başkanı Ergün ve beraberindeki protokol üyeleri vatandaşlara karanfil dağıttı. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşü Ulupark'ta son buldu. Etkinlikler, resim ve fotoğraf sergisi ve okullarda yapılacak çevre ile ilgili panel ve tiyatro gösterileri ile devam edecek.