KESK’e bağlı SES Manisa Şubesi üyeleri, Manisa Tabip Odası yönetimi ve çeşitli siyasi partilerin temsilcileri, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, "Hastanedeki güvenlik tedbirlerinin yetersizliği nedeniyle çalışanların şiddete maruz kaldığını" göstermek için, bir sağlık çalışanının temsili olarak makyajla gözü mor, bir sağlık çalışanının da kolu sarılı olarak katılması dikkat çekti.

SES Manisa Şube Başkanı Serpil Deniz, hastanede fiziki koşulların ve güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu, bu nedenle hem hastaların hem de sağlık çalışanlarının büyük sıkıntı yaşadığını öne sürdü. Deniz, hastanedeki koşulların Sağlık Bakanlığı'nın Hastane Hizmet Kalite Standartları’na uygun olmadığını savunarak, şöyle dedi:

"Standartlara göre, hasta odalarında en fazla 2 kişinin yatması gerekirken, bu hastanede 10 kişi yatmaktadır. Ayrıca koridorlarda, kimi zamanda masa üstünde yatan hastalar bulunmaktadır. 25 hastaya 1 sağlıksız tuvalet, 20 hastaya 1 sağlıksız banyo düşmektedir. Servislere kokudan ve maske takmadan girilememektedir. Kimi servislerde  dışarı açılan bir pencere bile bulunmamaktadır. Birçok hastanın kendine ait bir dolabı bile yoktur" diye konuştu. Deniz, camların kırılabilir olması ve demir sandalyeler kullanılmasının hastalar, hem de sağlık çalışanlarının can güvenliği için sorun yarattığını söyledi. Sıkıntıyı bir rapor halinde Sağlık Bakanlığı’na, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne ve TBMM’ye sunacaklarını belirten Serpil Deniz, "Hastane yönetimine defalarca konuyu iletmemize rağmen değişen bir şey olmadı. Artık sorunu daha üst makamlara taşıyacağız. Sorunlara çözüm bulunana kadar da sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Artık hem sağlık çalışanları hem de hastalar için daha iyi hizmet istiyoruz" dedi.

Açıklamaya katılan CHP Manisa milletvekili Özgür Özel de, Türkiye’deki tüm Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastaneleri'ndeki sıkıntıları görebilmek amacıyla TBMM’den bir araştırma komisyonu kurulmasını isteyeceklerini söyledi. Özel, CHP bünyesinde de bir komisyon kuracaklarını, Sağlık Bakanlığı’ndan alınacak izinle hastanelerin fiziki şartlarını inceleyeceklerini bildirdi.



İK(İÖ/İD)