Afyonkarahisar’daki askeri kışlada mühimmat deposundaki patlamada 25 askerin şehit olması nedeniyle buruk geçen kutlama programına Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Milletvekilleri AK Parti'li Selçuk Özdağ ile Muzaffer Yurttaş, CHP’li Sakine Öz ve Özgür Özel, MHP’li Sümer Oral, Erkan Akçay ile siyasi parti temsilcileri, oda ve derneklerin temsilcileri katıldı.

İlk olarak Milli Egemenlik Anıtı’na başta valilik olmak üzere, Tugay komutanlığı, belediye başkanlığı, iktidar ve muhalefet partileri ile sivil toplum örgütleri çelenk koydu. Saygı duruşu bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Fatih Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Hasan Kara tarafından yapıldı. Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği kutlama mesajları okundu.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından çeşitli spor dallarında düzenlenen Kurtuluş müsabakalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi.

BAŞKAN ERGÜN’DEN TEPKİ

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, törenin ardından Halı Sergisi’ne gitmeyerek kutlama programını protesto etti, kutlama programının bu denli sönük geçmesini eleştirdi. Başkan Ergün, "Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun ne kadar kutlandığı ayrı bir düşünce. Bugün buruk bir günü yaşıyoruz. Bize iletilen ve alınan karar gereği sadece Manisa’da değil, tüm illerde belediye başkanlarının programda konuşma yapmayacağı yönündeydi. Böyle bir anlamlı bir günde belediye başkanın konuşma yapmaması çok üzüntü verici bir durum. Vatandaşa yıllardan gelen çok güzel, köklü kültürlerin unutturulmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu olay bizleri daha da üzmekte. Geçmişten gelen anılarımızı, tarihimizi, geleneklerimizi çocuklarımıza aktarabilmek için her türlü sosyal aktivitenin içerisinde yer almamız gerektiğini düşünüyorum. Bu yılki kutlama programı bu şekilde uygun görülmüş, söylenecek bir söz yok. Takdiri Manisa halkına bırakıyorum. Geçmişimizi unutturmak ve gelecek nesillere aktarılmasını önlemek için bu çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.