Manisa Belediyesi’nin 20 Temmuz’da başlayacak Ramazan ayında yapacağı etkinliklerin programı açıklandı. Manisa Belediyesi Başkan Yardımcısı MHP’li Belediye Meclis Üyesi Nursel Ustamehmetoğlu ile belediye Sosyal ve Kültür İşler Müdürü Yonca Ekmekçi, encümen salonunda basın toplantısını düzenleyerek programı anlattı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Manisalıların Ramazan ayını dolu dolu yaşayacağının altını çizen Ustamehmetoğlu, “Ramazan boyunca şehrin çeşitli noktalarında her akşam bir etkinlik olacak. Niobe anfi tiyatromuzda her gece bir konser veya tiyatro etkinliği yapılırken, her mahallemizde farklı farklı etkinlikler olacak. Amacımız Manisalı vatandaşlarımıza güzel bir Ramazan yaşatmak” diye konuştu.

Ahmet Şafak, Ali Çakar, Nalan Altınörs ve Coşkun Sabah'ın anfi tiyatroda halk konseri vereceğini kaydeden Ustamehmetoğlu, Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü de Cumhuriyet Meydanı’nda halka açık Gülşen konseri düzenleneceğini dile getirdi. Ustamehmetoğlu, “Etkinliklerimizde ayrıca Türk tasavvuf konserlerinin yanı sıra tiyatro gösterileri de yer alacak. Anfi tiyatromuzda konser etkinlikleri yapılırken, mahallelerimizde ise belediyemiz bünyesindeki Mehter Takımı gösteriler sunucak” dedi. Bu yıl iftar çadırlarının olmayacağını belirten Ustamehmetoğlu, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Ali Rıza Çevik, Halil Yurtseven, Saruhanbey ile Hafsa Sultan ilköğretim okullarının bahçelerinde iftar sofraları kurulacak. Ramazan ayı boyunca her gün 1000 kişiye iftar vereceğiz” dedi.

Ustamehmetoğlu, 5 bin kişilik gıda yardımı paketi hazırlattıklarını ve Ramazan’ın başlamasıyla paketlerin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlanacağını söyledi. Ustamehmetoğlu, bu etkinlikler için 120 bin lira ayırdıklarını bildirdi.