CBÜ Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Mert Bakır öncülüğünde kurulan Amerikan futbolu takımı, üniversitenin desteğiyle antrenör eşliğinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu çim sahasında haftada 3- 4 kez antrenman yapıyor. Amerikan futbolu ekipmanları olmadığı için antrenmanlarını kendi imkanları çerçevesinde aldıkları ayakkabı ve eşofmanlar ile yapan öğrenciler, gelecek yıl üniversitelerarası turnuvalara katılmak için ekipman konusunda sponsor arıyor.

Takımın kurucusu Mert Bakır, Amerikan futbolunun Türkiye’de giderek yaygınlaşmaya başladığını belirterek, Manisa’da bir takım oluşturmak için harekete geçtiklerini söyledi. Türkiye’deki 28 üniversitede bu takımın kurulduğunu ifade eden Bakır, "Bir yıl önce böyle bir takım fikrini oluşturduk. Kurmamız ise üç ay önce oldu. Fakültelerde yaptığımız araştırmalarda bir çok arkadaşımızın bu futbolu sevdiğini ve takımda yer almak istediğini öğrendik. Daha sonra bu futbola gönül veren arkadaşlarımızı bir takım içerisinde topladık. Şimdi sayımız 35. Ancak bir Amerikan futbolu takımı 45 kişiden oluşur ve sahaya 11 kişi çıkar. Önümüzdeki günlerde 10 arkadaşımızın daha aramıza katılmasını sağlayacağız" dedi. Üniversitenin ulaşım, antrenör ve yemek konusunda kendilerine gereken desteği sağladığını kaydeden Bakır, en önemli sıkıntılarının takımın giysileri, ayakkabı ve bazı ekipmanlar olduğunu söyledi. Bu sporun maddi destek isteyen bir futbol olduğunu ifade eden Bakır, "Bunun için sponsor arayışı içerisine girdik. Bir çok firma ile görüştük. Ancak henüz bize geri dönen olmadı. Amacımız hem üniversitemizin hem de Manisa’nın ismini duyurmak. Bu konuda takımızın eksiklerinin giderilmesi noktasında bize destek olunmasını bekliyoruz. İnanıyoruz ki Manisa bu takımına sahip çıkacak" diye konuştu.

Mert Bakır, Amerikan futbolunun gençlerin enerjilerini boşaltabileceği ve tamamen takım savunmasına yönelik bir spor olduğunu anlattı. Bakır, "Birlik, beraberliği ve bütünlüğü sağlıyor. Bu sporda bireysellik ön planda değil" dedi. Bakır, son olarak sponsor bulup takım ekipmanları aldıkları takdirde önümüzdeki aylar içerisinde üniversitelerarası dostluk turnuvaları düzenlemeyi ve ayrıca önümüzdeki yıl üniversiteler arası turnuvalara katılmayı hedeflediklerini söyledi.



İK(İÖ/BT)