Yürüyüş Manisa 19 Mayıs Stadyumu önünden başladı. Yürüyüşe CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz de katıldı. Yürüyüşe katılanlar Ak Parti Manisa İl Teşkilatı'nın bulunduğu Sultan Mustafa Vakıf İşhanı önünde mola verdi. Çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi alarak, hana giriş ve çıkışları yasakladı. Burada çeşitli sloganlar atan grup Doğu Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Manisalılar, evlerinin balkonlardan alkışlayarak yüşüyüşçülere destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenkler konuldu. Hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürüyüşe katılanlar kendilerine daha önceden dağıtılan ve üzerinde ay yıldız bulunan balonları gökyüzüne bıraktı.

CUMHURİYET TEHDİT ALTINDA

Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Nejdet İnce yaptığı konuşmada, Türkiye'de cumhuriyet bayramlarının kutlanmasının artık suç haline geldiğini dile getirdi. İnce, "Bazı suçlar seve seve işlenir. Biz de suç işliyoruz. Çünkü cumhuriyetin öneminin bilincindeyiz. Ülke bütünlüğü ve cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar tehdit altında. Bugün demokrasiyi amaç değil, kendini ümmetçi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören AK Parti zihniyeti işbaşındadır" dedi. Yürüyüş yapanlar daha sonra olaysız dağıldı.

MUVAFFAK OLAMAYACAKLAR

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum gazetecilere yaptığı açıklamada "Ankara'da cumhuriyeti yok etmek isteyenlerin yaptıklarını görün. Eskiden biz onlara başka şeyler söylüyorduk, bugün maalesef başbakan diyoruz, içişleri bakanı diyoruz. Bu cumhuriyeti yıkmak isteyenler, adı ister başbakan, ister cumhurbaşkanı olsun muvaffak olamayacaklar. Türkiye'de birileri oyunlarını oynayamayacak" diye konuştu.



İK(AÖ/AK)