AK Parti Manisa İl Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ne ait sosyal tesislerde bugün yapıldı. 600 delegeden 450'sinin katıldığı kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, MTSO Meclis Başkanı Tezcan Ödemiş, ilçe başkanları da katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Mayıs'ta yapılacak il kongresine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını belirtti. Kadınların siyasette aktif rol alması gerektiğini ifade eden Tanrıverdi, "Bizim dönemimizde kadınlarımız siyasette istediği yeri bulmuşlardır. Şuanda meclisteki 79 kadın milletvekilimizin 46'sı AK Parti'dedir. Hedefimiz kadının elinin daha çok değmesidir. Kadınlar siyasette ne kadar çok yer alırsa siyasetin kalitesi de o kadar artacaktır" diye konuştu. CHP'yi de eleştiren Tanrıverdi, "Bizim kongrelerimizde kavga gürültü olmaz, sandalyeler havada uçuşmaz. Kongrelerimiz kavga arenası değildir. Bizim kongrelerimizde sevgi saygı vardır. Geçmişin muhasebesini yapıyoruz. AK Parti'lilere yakışan budur. Çünkü biz kendimizi muhafazakar demokrat olarak tanımıyoruz. Ama demokrasi sözcüğünü ağzından düşürmeyenlerin kongrelerini izliyoruz. Demokrasi adına üzülüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde 450 delegenin tamamının oyunu alan Şule Uygur, başkan seçildi. Uygur, en büyük hedeflerinin yerel seçimlerde Manisa'dan kadın belediye başkanları çıkartmak olduğunu dile getirdi. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlık görevini 10 yıldır yürüten Müzeyyen Yoğurtçu, başkan seçilen Uygur'u tebrik etti.

Başkan seçilen Uygur'un yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı; Adalet Soykök, Asiye Zurnacı, Asuman Dilşan, Aysel Maya, Ayşegül Özaltın, Ayşegül Doğancan, Behiye Tülün, Belkıs Yağcı, Berrin Havaleoğlu, Berrin Akduman, Betül Can Fezaşen, Burcu Başoğlu, Canan Çambel, Çiçek Oyit, Demet Diyemli, Dilek Güreş, Esra Kavukçu, Esra Tosun, Fatma Kaya, Fazilet Şensoy, Fethiye Yılmaz, Gözde Bilir, Gülçin Akdağ, Gülten Sıdal yer alıyor.